Jak vybrat nejpohodlnější sedací soupravu a kam ji umístit?

Jak vybrat nejpohodlnější sedací soupravu a kam ji umístit?
Zdroj: Expedo.cz

Vyberte si nejpohodlnější sedací soupravu, se kterou si užijete klidný večer s partnerem i větší rodinnou návštěvu. Na co se zaměřit při jejím výběru? Hlavní jsou rozměry, funkce, bytelnost i design. Pak už stačí jen novou sedačku umístit na vhodné místo v pokoji.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 02. 11. 2020 16:39

Zásady pro výběr pohodlné sedací soupravy

Od sedačky většinou požadujeme, aby byla pohodlná a skvěle se na ní odpočívalo a relaxovalo. Při výběru sedací soupravy proto myslete nejen na pěkný design, ale i na:

  • hlavní funkce, které od ní požadujete – rozložení na lůžko, úložný prostor, dostatečné místo pro všechny členy rodiny apod.,
  • rozměry a tvar – sedací souprava může být ve formě velké členěné pohovky či spolu se samostatnými křesly, rohová, rovná či do tvaru U,
  • cenu a kvalitu – bytelnější sedačky jsou vyrobeny z kovu či masivu, bývají však nákladnější,
  • tvrdost – pro opravdové pohodlí se hodí spíše měkčí a nižší sedačky, do nichž se příjemně „zaboříte“. Počítejte ale s tím, že se z nich hůře vstává.
  • potah – odolný materiál potahu ocení hlavně rodiny s dětmi či zvířecími mazlíčky. Na dotyk je příjemné zejména mikrovlákno, žinylka a mikroplyš.

Důležité jsou maximální rozměry sedací soupravy, podle nichž budete vybírat správný typ. Promyslete si, kam sedačku umístíte, poté místo pečlivě změřte a můžete začít s výběrem.

TIP: Sedací soupravu si můžete snadno objednat i online z pohodlí domova. Navštivte Expedo.cz či Expedo.sk a najděte zde novou sedačku pro vaši rodinu. Díky filtraci můžete vybírat podle rozměrů, barvy i ceny a dopravu máte vždy zdarma.

Kam umístit sedací soupravu?

Zadní část sedačky by se měla opírat o stěnu, ale u velkých místností ji můžete využít jako optické přepažení prostoru. Jen si dejte pozor, aby záda sedačky nesměřovala ke dveřím – pak by se na ní nikdo necítil dobře. Sedací soupravu je vhodné umístit do místa, odkud vypadá prostor největší. Abyste se kolem sedačky mohli pohybovat bez problémů, ponechte mezi ní a dalším nábytkem mezeru alespoň 85 cm. K sedačce si také pořiďte konferenční stolek vhodný pro odložení televizních ovladačů, knih či pití.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články