Tip na Velikonoce: Botanické kraslice

Kraslice nesou symboliku plodnosti i úrody. Přírodní dekorace je tedy na místě.
Zdroj: Youtube.com
Kraslice nesou symboliku plodnosti i úrody. „Župan“ z lístků a květů jim tedy padne jako ulitý.Výroba těchto velikonočních vajíček je opravdu jednoduchá a potřebujete na ni čtyři až pět věcí podle libosti.Základem jsou vylisované okvětní lístky...... a další zelené části rostlin.+ 6 fotek+ 7 fotek

Legenda praví, že Ježíš Kristus zavítal s apoštolem Petrem k hospodyňce, která je pohostila vejci uvařenými v popelu. Po jejich odchodu se skořápky proměnily ve zlaté a žena pak každoročně rozdávala vejce pocestným. Kraslice nesou symboliku plodnosti, úrody a znovuzrození. Ozdobte letos vajíčka způsobem, který k jejich poslání sedí nejvíc. Tedy přirozeně. S živým květy se stanou okouzlující dekorací i potěšením pro koledníky.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 12. 04. 2017 15:37

Budete potřebovat:

Vyfouknutá vejce

Zlatou či jinou barvu ve spreji (libovolné)

Tekuté lepidlo a lak na vodní bázi Mod Podge (můžete si jej i vyrobit) či jiné podobné

Živé květy a lístky

Postup:

S předstihem si vylisujeme kvítky a lístky. Potřeme vejce lepidlem a připevníme části rostliny. Překryjeme je další vrstvou lepidla a necháme zaschnout.

Kraslicím vtisknete punc jedinečnosti, pokud jim dodáte zlatý lesk. Vyniknou ale i na jiném (kontrastujícím) barevném pozadí. Pokud nechcete jednoduchou variantu s bezbarvou skořápkou, přestříkejte vejce před dalšími kroky (viz výše) zlatou či jinou barvou.

Další inspiraci na velikonoční kraslice najdete tady:

Zdroj: Sunset

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články