Vánoční stromek v květináči? Pomozte za stovku chránit přírodu!

Vánoční atmosféra neznamená stromek dokonalý, ale stromek živý.
Zdroj: unsplash.com
Na velký vánoční strom se můžete dojít podívat na Staroměstské náměstí.Zkuste si pořídit stromek v květináči.Po Vánocích si můžete jedličku vysadit na své zahradě a za pár (desítek) let z něj bude nádherný strom.Pokud zahrádku nemáte, můžete se zúčastnit hromadné výsadby v Krčském lese.+ 2 fotky+ 3 fotky

Je vám smutno, když po Novém roce jdete ulicí a vedle každé popelnice vidíte usychající vánoční stromek? Pokud chcete šetřit přírodu a zároveň mít doma živý stromek, a ne ten plastový, máte již druhým rokem možnost si od přírody „zapůjčit“ domů stromek v květináči.

Redaktor
Redaktor 15. 12. 2018 18:09

„Vánoční jedlička s budoucností“, tak zní název pražského projektu, který umožňuje obyvatelům hlavního města odnést si domů na Vánoce živý stromek a po jejich skončení ho živý zase vrátit do přírody. Pro letošní rok lesníci připravili dohromady 400 malých jedlí, které se poté dají vysadit na zahradě nebo do lesa mezi ostatní stromy. Hromadné vysazování „prošlých“ vánočních stromků se uskuteční 7. dubna příštího roku v Krčském lese.

Staroboleslavské půlmetrové stromky jsou při správně dodržovanému postupu schopny přežít Vánoce ve vašem obýváku. Úspěšně zvládnout by se jim měl podařit i návrat do lesa, protože se nejedná o standardní vánoční jehličnany. Jsou to stromky pěstované pro běžné výsadby do krajiny.




Ten, kdo nemá možnost jedličku umístit na svoji zahrádku, může tak učinit na jaře příštího roku pod odborným dozorem lesníků. Místo bude stejné jako letošní rok, v Krčském lese, kde Pražané vysadili zhruba 100 „použitých“ vánočních stromků.


Neprahnete-li tedy po symetricky přesném a dokonalém vánočním stromku, pořiďte si ten v květináči. Váš domov bude vonět přírodou a sama příroda vám také bude vděčná.


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články