Topmodelka Karolina Kurková slaví 36. narozeniny: V dětství se styděla za hubené nohy a velké zuby

Topmodelka Karolina Kurková slaví 36. narozeniny: V dětství se styděla za hubené nohy a velké zuby
Zdroj: Showpix.cz
Karolína Kurková je česká supermodelka a příležitostná herečka, která předvádí pro nejslavnější módní návrháře světa.Narodila se v Děčíně do rodiny Josefa Kurky, českého basketbalisty. V patnácti letech se díky svým přátelům dostala k modelingu a následně odjela do Milána získávat nové zkušenosti a také podepsala modelingovou smlouvu s firmou Prada. V září 1999 se objevila v časopise Vogue a v sedmnácti letech se odstěhovala do New Yorku.Po odstěhování do New Yorku postupně předváděla modely pro různé věhlasné módní firmy, ke kterým patří Tommy Hilfiger, Valentino, Louis Vuitton, John Galliano, Chanel, Christian Dior, Hugo Boss, Versace nebo H&M.Dodnes patří k nejžádanějším modelkám, které předvádějí modely pro další věhlasné firmy kromě výše uvedených.+ 4 fotky+ 5 fotek

Bylo jí patnáct let, když dlouhonohá blondýnka začala koketovat s modelingem. Rozhodně nečekala, že by jí jednou mohl svět módy, krásy a dokonalosti ležet u nohou, ale stalo se tak. Dodnes je pro řadu dívek, toužících po přehlídkových molech, vzorem a legendou.

Petra Járková
Petra Járková 28. 02. 2020 07:00

Když Karolina Kurková vyrůstala v Děčíně, rozhodně neměla ambice modelky. Dokonce si ani moc nevěřila a nesnášela svoje dlouhé hubené nohy a velké zuby. Na základní škole si díky těmto dvěma pro ni charakteristickým rysům zažila i spoustu posměšků od spolužáků. Nenosila proto ani krátké sukně a přestala se smát.

Domácí pózování

Vše se změnilo roku 1999, kdy kamarádka Karolinu jen tak z legrace fotila při pózování a fotky následně poslala do jedné modelingové agentury v Praze. Kurková o tom neměla ponětí, proto byla velmi překvapená, když jí z agentury telefonovali, že by právě ji chtěli jako modelku. Nejprve byla na kamarádku pěkně naštvaná, ale nakonec do Prahy jela zkusit štěstí a dobře udělala.

První úspěchy

Její cesta na modelkovský trůn nebyla vůbec jednoduchá. Setkala se s mnoha odmítnutími, ale díky své píli, skromnosti a příjemnému chování se nakonec stala miláčkem přehlídkových mol i nejrůznějších módních návrhářů. V Londýně si jí všimla slavná značka Prada, která ji vzala do Milána. Netrvalo dlouho a Karolina předváděla na slavném týdnu módy v New Yorku.

Život s Annou Wintourovou

V šestnácti byla na vrcholu a rodiče o ni samozřejmě měli strach. Naštěstí se jí ujala sama šéfová časopisu Vogue Anna Wintourová, která ji vzala do svého domu v New Yorku a seznámila se svými dětmi. Ty byly stejně staré jako Karolina, tudíž měly spoustu společných aktivit a staly se přáteli.

Andílek Victoria Secret

Bylo to právě Anna Wintourová, která Karolinu představila slavnému fotografovi Stevenu Meiselovi, který ji do časopisu Vogue zvěčnil a mladá Češka se rázem stala jednou z nejžádanějších modelek planety. Nejvíce se samozřejmě proslavila jako andílek nejznámější módní show Victoria Secret. I přesto, že Karolině je dnes už 36 let, stále patří mezi nejvyhledávanější topmodelky světa.

Kosmopolitní rodina

Kurková nyní žije v newyorské části TriBeCa s výhledem na Madison Square Garden. Roku 2009 se jí a jejímu příteli, Archie Drurymu, narodil syn Tobin Jack Drury. Následně se modelka léčila s hypotyreózou, která způsobila nárůst její váhy. Vše se ale nakonec podařilo vyřešit a nyní je zase ve formě. V listopadu roku 2015 se jí a jejímu manželovi Archie Drurymu narodil druhý syn.

NA TO, JAK ŠEL ČAS S KAROLINOU KURKOVOU, SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články