13 míst s nejmodřejší vodou

Voda dobře pohlcuje všechna barvy spektra... až na modrou.
Zdroj: Flickr.com/codex41
1. Egremnoi (Řecko). Kontrast mezi zářivě bílým pískem a tyrkysovou vodou je prostě úžasný. Pozor, cesta na pláž je poněkud strmá.2. Kráterové jezero (Oregon, Spojené státy americké). Jedno z nejkrásnějších jezer Ameriky, které nabízí ideální podmínky pro potápění.3. Côn Sơn Island (Vietnam). Jediný obydlený ostrov v souostroví Côn Đảo. Nejhezčí voda je prý v laguně Dam Tre Bay.4. The Baths (Britské Panenské ostrovy). Světoznámá pláž s tyrkysovou vodou, ve které se báječně šnorchluje.+ 9 fotek+ 10 fotek

Každý z nás občas dostane chuť osvěžit své tělo i mysl. A co tuto touhu naplní lépe, než koupel v nebesky modré vodě – nebo jen pouhý pohled na její vlnící se hladinu?

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 26. 01. 2017 08:49

Server INSIDER se rozhodl, že svým čtenářům usnadní nalezení vnitřního klidu. Za tímto účelem sestavil přehled 13 míst s nejmodřejší vodou na světě.

Její odstíny sahají od námořnické modré po tu nejzářivější tyrkysovou, jakou si vůbec lze představit...

Netřeba asi dodávat, že jde o naprosto perfektní místa pro všechny, kteří chtějí posílit své spojení s přírodou či svými blízkými. Anebo se božsky vykoupat. Nechť skočí šipku do galerie všichni, co se touží utopit ve vodní modři.

Zdroj: INSIDER

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články