5 míst, kde se můžete v Praze vykoupat i se svým domácím mazlíčkem

Hostivařská přehrada
Zdroj: Wikipedia
Hořejší rybníkRybník v Dolních PočernicíchHostivařská přehradaVodní nádrž Asuán+ 1 fotka+ 2 fotky

Tropické teploty nám stále znepříjemňují letní dny v hlavním městě, proto není divu, že vyhledáváme, kde bychom se zchladili nejen my, ale i naši domácí mazlíčci.

Petra Járková
Petra Járková 07. 08. 2018 11:18

Hostivařská nádrž

Hostivařská nádrž se nachází v nádherné a klidné lokalitě uprostřed Hostivařského lesoparku. Pouze pár minut cesty z centra Prahy naleznete přírodní koupaliště s největší vodní plochou v Praze. Kromě koupání se můžete těšit na bezpočet aktivit včetně vleku na wake, paddleboard nebo water zorbing. Pro děti je přichystané hřistě. Už nyní se v areálu pořádají různé akce a koncerty. Díky velké rozloze se vaši pejskové nebudou muset mačkat na přeplněné pláži.

Šeberák

Koupaliště zde bylo otevřeno v roce 1933. Na jihozápadním okraji se nachází Restaurace Šeberák se sportovním areálem, zpoplatněným koupalištěm, hřištěm a pláží. Na jihovýchodě — mezi přítoky Kunratického a Olšanského potoka — se nachází nudistická pláž, která je zdarma. Jedná se o jednu z nejstarších pláží svého druhu. U parkoviště má váš pejsek volný vstup do vody, jinak musí být na vodítku.

Hořejší rybník

Hořejší rybník v Hloubětíně byl založen v 16. století stejně jako další rybníky na Rokytce. Historicky se pod Hořejším rybníkem nacházel ještě jeden menší rybník, ale ten byl časem zrušen. Nečekejte žádný luxus v podobě kabinek, sprch a točeného pivka, ale je tu koupací molo, málo lidí a hlavně s sebou můžete mít své čtyřnohé mazlíčky.

Nádrž Asuán

Asuán leží na konci Prokopského údolí, takže se po pořádné procházce můžete v klidu svlažit. Společnost vám budou nejspíš dělat jen kachny a pár nadšenců přírodního koupání. Ale samozřejmě si s můžete vzít čtyřnohé kámoše s sebou. Občerstvení a deky si vezměte vlastní.

Počernický rybník

Počernický rybník je v povodí Rokytky z vodohospodářského hlediska nejvýznamnějším rybníkem. Je součástí Přírodního parku Klánovice – Čihadla. Opět nečekejte žádný luxus. Navíc později v létě nebývá voda moc kvalitní.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články