Letos bez moře: Kam vyrazit s rodinou k vodě?

Letos bez moře: Kam vyrazit s rodinou k vodě?
Zdroj: unsplash.com
Koupaliště Michal nabízí i ubytování.

Lesní koupaliště v Liberci bylo nově obnoveno.Koupání bez chemie si užijete i v Brně. 
U bývalých lomů je potřeba dávat pozor na jejich hloubku.+ 1 fotka+ 2 fotky

Koronavirus změnil prázdninové plány mnoha lidem. Pokud jste letos místo dovolené u moře zvolili raději české luhy a háje, nezoufejte. I u nás se dají najít hezká místa na koupání, kde se bude líbit dětem, ale třeba i alergikům.

Petr Jirsa
Petr Jirsa 14. 08. 2020 09:00

Polovina léta je sice za námi, tropické teploty však přetrvávají. Není proto nic lepšího než vyrazit k vodě a pořádně se osvěžit. V České republice se nachází velké množství přírodních koupališť i vodních aquaparků. Některé nabízejí jen místo ke koupání, jiné jsou doplněny i atrakcemi, na kterých se vyřádí děti i dospělí. Která místa rozhodně stojí za návštěvu?

Přírodní koupaliště Michal u Sokolova

Na místě někdejšího hnědouhelného dolu se nachází moderní vodní areál s mnoha atrakcemi. Za zmínku stojí hlavně dvě velké skluzavky, vodní trampolína a další. Koupaliště nabízí také sportovní možnosti, skvělé zázemí a občerstvení.

Základní vstupné:

dospělý - 80 Kč

dítě - od 50 Kč

Lesní koupaliště v Liberci

Nachází se uprostřed lesa v Lidových sadech a jde o oblíbené koupaliště postavené za první republiky v roce 1935. V minulosti bylo necháno napospas přírodě, v roce 2016 proběhla rozsáhlá rekonstrukce. Vstup na koupaliště je bezplatný a koupání je povoleno na vlastní nebezpečí.

Koupaliště Biotop Brno

Koupací biotop je vybavený systémem přírodního způsobu čištění vody, která si tak svou průzračnost udržuje pomocí rostlin, řas a mikroorganismů. Ve vodě proto nejsou obsaženy žádné chemické látky, takže je tento typ koupališť vhodný i pro alergiky.

Základní vstupné:

dospělý - 120 Kč

rodinné vstupné - od 250 Kč

Koupaliště U Libuše v Lulči u Vyškova

Zatopený lom, který byl ve třicátých letech minulého století přebudován na přírodní koupaliště, je ideálním místem pro zastánce přírodního koupání. Rodiny s dětmi by se však měly mít na pozoru. V některých místech totiž hloubka lomu dosahuje okolo čtrnácti metrů.

Základní vstupné:

dospělý - 60 Kč

rodinné vstupné - od 150 Kč

Jezero Lhota

Kousek za Prahou se nachází nádherné jezero obklopené travnatými i písečnými plážemi. Kromě toho nabízí stánky s občerstvením a nuda pláž. Vodní zbarvení připomíná moře a voda je hlavně nádherně čistá.

Základní vstupné:

dospělý - 60 Kč

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články