Chystáte se se svým pejskem autem na dovolenou k moři? Nezapomeňte na určité zásady

Dovolená může být pro vás i vašeho mazlíčka zábava.
Zdroj: Pixabay
Dovolená může být pro vás i vašeho mazlíčka zábava.Dbejte na přísun tekutin.Je velká chyba nechat dýchat psa za jízdy z otevřeného okýnka.Někteří psi si moře doslova užívají.+ 1 fotka+ 2 fotky

Pokud si chcete vyrazit na dovolenou a nechcete nechat svého čtyřnohého mazlíčka doma, vezměte ho klidně s sebou. Poradíme vám, jak na to, aby byla vaše cesta v klidu, pohodě a nestala se noční můrou pro vás oba.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 02. 08. 2018 11:27

Psa je při cestě potřeba ochránit před vysokými teplotami. Proto je lepší vyjet na noc, případně mít auto s klimatizací. Psi nejlépe snášejí teploty do 25 stupňů Celsia.

Zajistěte jim pití

Samozřejmostí by měla být možnost, aby se zvíře mohlo kdykoliv během cesty napít. Proto se prodávají speciální nepromokavé látkové misky nebo lahve s miskou. V případě teplejšího počasí může zabrat i mokrý hadr nebo ručník, případně speciální chladicí deka či chladicí obleček pro psy. Dále je vhodné vzít s sebou zvířeti oblíbenou hračku a deku.

Dbejte na zabezpečení

Stejně jako lidé musí používat bezpečnostní pásy, i pes v autě musí být zabezpečený. Buď ho můžete vézt v přepravním boxu připevněném k sedačce, v prostoru pro zavazadla nebo připoutaného speciálním postrojem na zadním sedadle. V kufru smí být, ale jen v případě, že je oddělen sítí nebo mřížkou od řidiče nebo je připoutaný.

Myslete na pokuty

Pes by se neměl rozhodně převážet pod nohama spolujezdce, nebo dokonce na klíně. V případě, že by došlo k nehodě, může se váš pes zranit, a navíc může způsobit zranění i vám. Policisté za to mohou řidiče pokutovat.

Dávejte si pauzy

Pokud by cesta měla trvat například 10 hodin, je nutné ji naplánovat tak, aby se nejdéle po 2 hodinách alespoň na 15 minut dělala pauza na vyvenčení, proběhnutí či napití.

Zabalte mlsůtky i tablety na nevolnost

Při dlouhé cestě je potřeba myslet i na krmení. Nejlepší je přibalit psovi to, co má rád a na co je zvyklý. Pokud pes cestu v autě hůř snáší, řekněte si u veterináře o tabletku, která nijak neovlivňuje vnímání psa, jen zabrání tomu, aby zvracel.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články