19 pohádkových hradů a zámků z celého světa

Neuschwanstein, údajně nejromantičtější zámek na světě. Proti tomu snad nelze nic mít.
Zdroj: Pixdaus.com
Hrad Miramare (Itálie) – kombinace gotické, středověké a renesanční architektury.Hrad Eltz (Německo) je obklopený malebnými lesy.Zámek Chambord (Francie) představuje jeden z nejlepších příkladů francouzské renesanční architektury.Hrad Warwick (Velká Británie) – původně se jednalo o dřevostavbu, ale ve 12. století byl přebudován.+ 15 fotek+ 16 fotek

Mnoho hradů a zámků, o kterých jsme jako malí četli v různých dobrodružných knihách, je inspirováno skutečnými místy. Místy, o kterých už nemusíme jen snít – ale jež můžeme reálně navštívit.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 01. 11. 2016 12:54

Hrady a zámky odjakživa přitahovaly. To díky atmosféře tajemna i jejich vznešenosti. Během jejich prohlídek putujeme proti proudu času – do éry statečných rytířů, krásných princezen a moudrých králů.

Není tedy divu, že existuje mnoho lidí, kteří se v objíždění těchto monumentálních staveb vysloveně vyžívají a nedokážou si bez něj představit žádnou dovolenou.

Pokud k nim rovněž patříte, jistě oceníte následující přehled 19 pohádkově krásných hradů a zámků, který sestavil server INSIDER. Tak pozor, ať neztratíte střevíček!

Zdroj: INSIDER

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články