5 nejlevnějších evropských destinací podle cestovatelského serveru TripAdvisor

Krásy Evropy lze letos poznávat opravdu levně.
Zdroj: Misstravelfairy.com
1. Istanbul (Turecko). Navštivte slavnou mešitu sultána Ahmeda nebo Velký bazar (jednu z největších i nejstarších krytých tržnic na světě).2. Bukurešť (Rumunsko). Bukurešti se říká  „Malá Paříž“. Najdete zde spoustu kaváren, parků i paláců ve francouzském stylu.3. Krakov (Polsko). Krásné parky, náměstí plná coffee shopů a autentických mléčných barů... a ceny, které Trip Advisor označil za „podivně nízké“.4. Budapešť (Maďarsko). Do Budapešti doporučujeme jet v létě, protože je mimo jiné známá svými venkovními lázněmi s horkými prameny. Za pozornost stojí také jedna z nevětších synagog světa.+ 1 fotka+ 2 fotky

Jak ukázala nová studie TripAdvisoru, náklady na cestování po Evropě jsou momentálně mimořádně nízké. Můžeme tak očekávat příval turistů ze zámoří.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 05. 12. 2016 11:35

Pokud by vám našinec tvrdil, že Praha je extrémně levná, nejspíš byste se na něj dívali dost nechápavě. Jenže cizinci v ní skutečně utratí málo – dokonce tak málo, že ji TripAdvisor nedávno zařadil mezi 5 nejlevnějších destinací v celé Evropě!

Studie se zaměřila na celkem 25 populárních metropolí, přičemž hlavním hodnotícím kritériem byly náklady na letenky a ubytování. Ukázalo se, že ve srovnání s předešlým rokem u většiny z nich došlo k ohromujícímu poklesu cen.

Například týdenní výlet do Istanbulu vás letos přijde o 25 % levněji než loni. A Stockholm – který je dlouhodobě považován za hodně drahý – „zlevnil“ o 23 %.

Pojďme si ve stručnosti představit města, která z hodnocení TripAdvisoru vyšla nejlépe.

Zdroj: The Huffington Post

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články