Australští cyklisté ujeli 202 kilometrů, jen aby zakreslili do mapy kozu

„Zábavný způsob, jak strávit neděli,“ řekl jeden z vtipálků.
Zdroj: Twitter.com/gplama

Cyklistika může být zábava! Přijde vám toto tvrzení jako ironie vzhledem k tomu, jak jste nenáviděli středoškolské cyklistické výlety? Možná ano. Tato parta Australanů by ale váš postoj mohla aspoň nepatrně zmírnit – protože cyklistikou maluje.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 24. 04. 2017 09:03

Kdyby vám přátelé řekli, že pojedete 200 kilometrů na kole, zřejmě byste sundali helmu z hlavy dřív, než byste zabrali do šlapek.

Co kdyby ale interpretovali svůj záměr slovy: „Pojď, vyjedeme si na kole a zakreslíme do mapy kozu?“ To už zní trochu jako „party na kolech“, nemyslíte?

Přesně to udělala čtveřice protinožců. Strávila 8 hodin na svém dvoukolovém vozítku, jen aby pomocí GPS aplikace Strava ujela trasu ve tvaru kozy.

Skupinka Australanů musela zdolat 202 kilometrů kolem města Perth. Měla přitom zapnutou cyklistickou a běhací aplikaci Strava, která sdílí trasy na sociálních sítích.

Podle Bena Jonese, jednoho ze čtveřice vtipálků, to byl zábavný způsob, jak strávit neděli.

„V Perthu každý objíždí řeky a kopce, což jsou skvělá místa pro ježdění, ale je zajímavé udělat věci trochu jinak,“ řekl ABC Radio.

„Je to asi 202 kilometrů, takže nic pro slabá srdce, ale každý to může zvládnout.“

Za své sportovně-umělecké vlohy sklidili na sociálních sítích úspěch. A doufají, že se je další cyklističtí nadšenci pokusí napodobit.

„Lidem se to moc líbilo… Doufáme, že do toho půjdou i další lidi a v duchu Stravy to zkusí zvládnout rychleji než my.“

Svou trasu zveřejnili na Stravu s titulkem „I Am One With The Goat, The Goat Is With Me“ („Jsem koza a koza je se mnou“ – parodie na Hvězdné války). A doufají, že se k ní brzy přidají další.

„Bavili jsme se o klokanu quokka nebo mravencojedu žíhaném. V úvahu připadají i jiná ikonická západoaustralská zvířata.“

Kozu prý zvolili pro jednoduché zakreslení z profilu.

Tvorba „umění“ pomocí aplikace Strava se stala oblíbenou kratochvílí ve světě. Lidé se pochlubili už obrázky dinosaurů, kohoutů, postav z Hvězdných válek i cyklistických kol.

Zdroj: The Telegraph

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články