Jak cestovat s dětmi a přitom si to pořádně užít

Cestování s dětmi bývá náročnější, ale jde to zvládnout
Zdroj: zdroj: pixabay
společné cesty bývají velice zábavnéa plné společných zážitkůCestu je dobré naplánovatJe dobré do plánování zapojit i děti+ 1 fotka+ 2 fotky

Prázdniny klepou na dveře a venku začíná být čím dál tepleji. Mnoho rodin se v tuto dobu chystá na dovolenou, ať už do zahraničí, nebo prostě po Čechách. Když ale máte děti, může se taková dovča občas dobře zkomplikovat. Jak si dovolenou s ratolestmi pořádně společně užít?

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 18. 04. 2018 11:53

Cestu si naplánujte dopředu

Ačkoliv je mnoho cestovatelů velkými dobrodruhy a cesty si nikdy neplánují, s dětmi nemáte na výběr. Když jedete pouze na odpočinkový pobyt k moři s cestovní kanceláří, samozřejmě nic plánovat nemusíte, protože vše za vás zařídí cestovka. Po vlastní ose a s dětmi už takovou volnost nemáte. Musíte vzít v potaz i je. Děti zřejmě nebudou nijak extra dlouho bavit pro ně nudné hrady a vykopávky. Přizpůsobte program tak, aby vyhovoval naprosto všem.

Operujte s časem

Když jedete s dítětem do zahraničí, udělejte si v plánu cesty nějaké časové rezervy. Děti bývají občas nevyzpytatelné a mohou zdržovat. Jednou se jim bude chtít čurat a vy budete muset v rychlosti hledat záchody. Budou mít hlad, ale široko daleko žádný bufet, nebo se šprajcnou a někam se rozhodnou prostě nejít. I toto vezměte v potaz.

Zapojte do plánování cesty také děti

Zeptejte se i svých dětí, co by rády viděly a kam se chtějí podívat. Samozřejmě berte na vědomí jejich věk. Tříleté škvrně ještě netuší, co cestování je. Koukněte se na internetu nebo v cestovatelském průvodci po nějakých dětských atrakcích či po hřištích.

Mějte připraveno mnoho aktivit k zabavení dětí

Dlouhé cesty autem a letadlem děti nebaví. Přibalte si do kufru něco, čím je zabavíte a zkrátíte jim tak cestu.

 

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články