Kukuřičná bludiště jsou „psina“ pro rodiny i účastníky firemního teambuildingu. Podívejte se, kde je v Česku hledat!

Zábava pro nejmenší? Ani náhodou – „vyblbnou“ se i dospělí.
Zdroj: Kukuricaci.cz

Nebojte, v těchto bludištích na vás nečíhá žádné nebezpečí jako na Harryho ve čtvrtém dílu čarodějnické ságy. Všech 25 kukuřičných bludišť od takzvaných Kukuřičáků schovává parádní zábavu pro celou rodinu i firemní týmy!

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 24. 07. 2017 15:52

„U Kukuřičáků doma není zvykem sedět u televize. Kukuřičáci jsou rádi venku v přírodě, hrajou si, soutěží a zažívají spoustu dobrodružství. Provedou vás bludištěm plným hádanek s cílem uhádnout jejich tajemství, hlavním úkolem je však pochopitelně dostat se ven z bludiště!“ píší o sobě zakladatelé sítě kukuřičných labyrintů na webu.

Letos po celé České republice vysekali po dohodě s farmáři rovnou 25 bludišť. Hned tři najdete u Prahy, to největší – přesahující rozlohu 3 fotbalových hřišť – v Brně poblíž ZOO.

Facebook.com

„Kukuřičné bludiště je druh rodinné zábavy, který je u nás novinkou. Velké oblibě se bludiště těší v USA, Velké Británii či sousedním Německu,“ prozrazují zdroj inspirace. Ve skutečnosti ale nebyli první, kdo s tímto nápadem v Česku přišel.

Už v minulých letech otevřelo bludiště v Roseči u Jindřichova Hradce. Kukuřičný labyrint se tu rozpíná do rozlohy dvou hektarů a kukuřice dosahuje dvou metrů. Při hledání exitu se tak může snadno orosit čelo i kdejakému dospělákovi. V loňském roce bludiště navštívilo 8 500 lidí, kteří v něm nachodili více než 12 700 km. Tedy tolik, kolik je průměr Země.

Kukuricaci.cz

Labyrinty Kukuřičáků ale nejsou jen odpočinkovou aktivitou, během níž se ratolesti jednoduše „vyblbnou“. Mají i vzdělávací charakter. Na jednotlivých stanovištích se návštěvníci mohou dozvědět zajímavosti o regionu. Tabule společnosti Ekokom zase osvětlují, jak správně pečovat o naše životní prostředí. Každé bludiště rovněž nese symboliku daného regionu, takže se na Jižní Moravě můžete ztratit třeba v hroznu vína.

Pomocí appky si děti také mohou zahrát hru – cílem je najít co nejrychleji 8 QR kódů na 8 herních tabulích. Na webových stránkách Kukuřičáků se pak každý uživatel může podívat, jak si vedl ve srovnání s ostatními soutěžícími.

Facebook.com

Říkáte si, jak jdou technologie a příroda dohromady? „Cílem projektu bludišť je dostat děti na čerstvý vzduch a přimět je k pohybu, a to skrz mobily a sociální sítě, které většinou děti od venkovních a pohybových aktivit odvádí,“ tvrdí pořadatelský tým. Chytře tak řeší invazivní problém technologií.

Nejen díky tomuto propojení, ale i výšce kukuřice na některých místech (až 2 metry!) prezentují zakladatelé kukuřičná bludiště jako skvělou teambuildingovou aktivitu. Zaměstnanci otestují svůj orientační smysl a postřeh, ozkouší týmovou spolupráci a procvičí mozkové závity při hledání odpovědí na hádanky.

Tak co, nasbíráte QR kódy jako první? Nebo jen načerpáte do plic pořádnou dávku čerstvého vzduchu při klidné procházce bludištěm? Ať tak, či onak, čas máte do konce září. Vstupné je pro děti do 3 let zdarma, ratolesti od 3 do 15 let a seniory starší 70 let vyjde na 60 korun a dospělé na 85 korun. Denní otevírací doba se liší, podívejte se proto na jejich webové stránky. Najdete tu i seznam a mapu všech bludišť v České republice.

Autorka článku: Andrea Vránová

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články