Na vlastní oči: Chcete vidět scénu z Titaniku, kde Leonardo DiCaprio kreslil nahou Kate Winslet?

Interiér lodi Titanic.
Zdroj: JVS Group/Titanic
Interiér lodi Titanic.Výstava se bude líbit i dětem.Výstava bude končit už 31. 3.Romantická scéna, kdy Jack kreslí Rose.+ 6 fotek+ 7 fotek

Pokud jste tak ještě neudělali, máte poslední měsíc na to vyrazit do Brna na výstavu Titanic. Nejenže se skvěle zabavíte, dozvíte se o lodi a její historii spoustu zajímavých věcí, ale navíc na vlastní oči uvidíte, jak se čeští malíři zhostili úkolu nakreslit Rose ve stejné poloze, jako to udělal Jack ve velkofilmu Titanic.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 27. 02. 2019 14:00

Motivací bylo znovu vzkřísit jednu z nejkrásnějších a nejromantičtějších scén filmu, kdy zamilovaný Jack kreslí Rose. Události se zúčastnilo osm kreslířů, z nichž každý kreslí jiným stylem. I modelka se vybírala tak, aby byla typově podobná Kate Winslet.

Výstava Titanic projela celý svět a nadchla miliony návštěvníků a v Brně má svoji derniéru. Stovky originálních artefaktů vytažených z hlubin oceánu se již nikdy nebudou prezentovat takto pohromadě.

"Každý návštěvník výstavy dostane hned u vstupu boarding pass – palubní vstupenku, se jménem skutečného pasažéra na Titaniku. Díky tomu tak prožije celou výstavu jako jeden z reálných cestujících. Právě emocionální rozměr dělá z výstavy jednu z nejúspěšnějších na světě. Viděly ji již desítky milionů lidí. V Brně však budou exponáty v takto velké a ucelené kolekci vystaveny naposledy. Veřejnost v České republice má tedy poslední možnost na legendární Titanic nastoupit," řekla k výstavě její česká kurátorka Květa Havelková.

Fenomén Titanic vypráví příběh doby počátku 20. století, příběh technického rozmachu, příběh luxusu a rozvoje lidstva. V rámci rozsáhlé expozice, která zabere více než 3000 m2, projdou návštěvníci částmi skutečného Titaniku. Ve třinácti galeriích doplněných o kinosál na ně čekají kajuty několika tříd, navštíví francouzskou kavárnu, strojovnu s vodotěsnými dveřmi, dotknou se reálného ledovce, prohlédnou si vrak legendárního parníku na dně oceánu, zažijí 3D virtuální realitu a vzdají hold obětem zkázy Titaniku. Všechny prostory výstavy jsou opatřeny speciálním zvukovým doprovodem, který dokonale navozuje atmosféru v jednotlivých částech lodi, od elegantního valčíku v 1. třídě až po hluk strojoven v kotelně.

Výstava Titanic je vhodná nejen pro dospělé fanoušky legendární lodi, ale také pro školní výpravy a pro rodiny s dětmi. V rámci expozice je pro děti připravena speciální Cesta za pokladem oceánu, při které děti plní vybrané úkoly a zkoušky a na konci je čeká překvapení. Studenti si projdou výstavu s Pracovními listy, které jim názorně představí moderní umělecké směry, ale i objevy a vynálezy počátku 20. století.

Část výstavy je věnována i tzv. české stopě na Titaniku, protože i když v roce 1912 ještě Československo neexistovalo, na Titaniku byl český porcelán a slovenští cestující.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články