Vysněná dovolená za dveřmi a peněženka nikde: Jak předejít krádežím v zahraničí?

Předejděte otrávené náladě hned po příjezdu.
Zdroj: unsplash.com
Kapsy svého batohu kontrolujte často.Peníze noste na různých místech.Nevítaná návštěva hotelového pokoje vám může zkazit celou dovolenou.Doklady a peníze noste odděleně.+ 2 fotky+ 3 fotky

Dětem začala škola, a tak je dost možné, že i vy jste se rozhodla udělat si dovolenou až po sezóně. Čekání prodloužené o ty dva měsíce, až se vyblbnou rodiny s dětmi, je útrpné. Na leháro u bazénu čekáte jako na boží smilování, tudíž by bylo krajně nepříjemné, kdyby vám váš klid cokoliv narušilo. Třeba krádež.

Redaktor
Redaktor 06. 09. 2018 11:01

Hororový scénář: Konečně jste si po úmorné cestě z letiště sedla v hotelovém pokoji na postel a hluboce oddechla. Jste na místě, teď už se jen převléci a jít si pochutnat ven do restaurace na nějaké místní specialitě. Vymóděná a konečně znovu trochu k světu po dlouhém letu pátráte v batohu po peněžence. „Zatracená kapsa!“ říkáte si. Přijde vám, jako by váš batoh byla Hermionina kabelka a rukou se nemůžete dohledat dna. Po pár minutách vám dojde trpělivost a obsah batohu vysypete na postel. Peněženka ale nikde.

Ať už vám zmizí foťák, telefon, pas, peníze nebo i namazaná houska, není to nic příjemného. Někdo se vám hrabal ve věcech, a to samo o sobě je už dost zneklidňující zjištění. Fotoaparát ještě „můžete oželet“, ale být hned po příjezdu bez dokladů totožnosti, cestovního pojištění a všech poctivě nasbíraných zákaznických kartiček – co na to říci. Jste v pěkné kaši.




Do zahraničí byste správně s sebou měla mít buď pas, nebo občanský průkaz. Záleží samozřejmě, kam cestujete. Je to ale nastavené tak, aby když vám ukradnou jedno nebo druhé, abyste to jedno nebo druhé měla doma. K čemu vám je ale vlastně doma občanka nebo pas, když vy budete bez papírů v cizině? Mnoho lidí proto cestuje s oběma doklady. Většinou pro jistotu - nikdy nevíte, jestli se při kontrole „nesrazíte s blbcem“.


Nejlepší prevencí proti odcizení peněz a dokladů je nosit je rozděleně. Jsou případy, kdy si návštěvníci newyorského Bronxu strkali bankovky i pod vložky do bot. V těchto místech je dobré mít v kapse menší částku, kterou v případě nouze můžete ihned tasit, až vám někdo před obličejem bude mávat nožem. Část peněz nechte na hotelu, nenoste je všechny s sebou. Mnohé z nich mívají trezor, kam si můžete cennosti uložit. Když vás okradou venku, budete mít jistotu v hotovosti na hotelu a naopak.


Pokud jedete do některé z chudších zemí, zamyslete se, jestli je nutné vzít si na sebe na procházku vaše nové Gucci pantoflíčky. Tím, že budete okolí dávat na odiv, že máte peníze, akorát zvyšujete šanci, že o ně přijdete. V takovýchto končinách by vám mohla zmizet i ta houska z letadla.


Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články