Sezona dovolených končí, ať žije dovolená! Nejvyšší čas si sbalit kufry a vyrazit za odpočinkem

Sezona pomalu končí a v turistických letoviscích tak bude trochu více "volno".
Zdroj: Pixabay.com
Pro děti zvolte hotel s animátory nebo s sebou vezměte alespoň dostatek bábovek.Jedině tak si budete moci v klidu přečíst svou oblíbenou knihu.Zjistěte si dopředu, jestli do hotelu smějí mazlíčci.Bazén zadarmo, lehátka za poplatek? Nic neobvyklého. Proto si vše pečlivě zjistěte.+ 2 fotky+ 3 fotky

Následující týden se školní lavice z většiny zaplní a s nimi se i značně vyprázdní plážová lehátka mnoha mořských destinací. Prázdniny spoustě školou povinným skončily, a tak pokud trpíte, když máte u vedlejšího slunečníku na pláži rodinku se třemi dětmi, je právě nejvhodnější doba pro vaši dovolenou. Oblíbenou volbou bývají zájezdy last minute. Jak ale vybrat ten správný?

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 02. 09. 2018 07:54

Jestliže nemáte specifické požadavky na to, kam si letos vyrazíte odpočinout, je pro vás tento typ zájezdu naprosto šitý na míru. Jeho cena klesá mnohdy až o desítky procent. Buďte ale i tak na pozoru, nenechte se zlákat nízkou cenou a důkladněji pročtěte všechny uvedené informace.

Poplatky za lehátka

A nejen za ně. Naúčtovat vám mohou i doplňkové služby hotelu, turistické taxy, víza nebo i autobus z letiště na vaše dovolenkové místo. Váha na letišti je stejně nepříjemná jako ta u vás doma. Nahlásí každé kilo navíc, ale tady jako bonus ke zkaženému dni budete muset ještě zaplatit. Zkrátka drobné věci, které by vás ani nenapadly. Něco jako vydýchaný vzduch v českých kempech a jeho zpoplatnění nazvané „vzdušné“. Ve finálním součtu se cena zájezdu navýší, ani nebudete vědět jak. Udělejte ze sebe raději otravného klienta a na vše se v cestovní kanceláři vyptejte. Ušetříte. Nebo minimálně budete vědět, na co si máte ušetřit.




Zmapujte si terén

Termín Google Maps vám jistě není cizí. Tudíž víte, že máte možnost se virtuálně přenést až na místo, kde odložíte své starosti. Tou jedinou, která vám zbude, bude dilema, jestli si dáte mojito nebo B52. Zadejte do vyhledávače místo odpočinku a podívejte se na jeho okolí. Třeba zjistíte, že do nejbližšího supermarketu byste se museli trmácet 20 minut nebo že cestu k moři vám bude zpříjemňovat rušná silnice.


Udejte děti i psa

Neberte automaticky to nejlevnější, na co narazíte. Cestujete s dětmi? Zjistěte si, jestli se budou mít kde zabavit, až si budete v klidu chtít přečíst knížku. Není v okolí žádný skákací hrad? Ani jedna skluzavka? Vyberte jiný hotel, kde si možná trochu připlatíte, ale vaše ratolesti zabaví hoteloví animátoři. Za těch pár peněz navíc to stojí. Ráda byste s sebou vzala svoji čivavu? Bylo by zřejmě nepříjemným zjištěním, že do hotelu, který jste vybrala, mazlíčci nesmí. Týden předstírat, že váš pes je štěkací plyšák na baterky, není úplně ideální varianta.



Samozřejmě si ověřte, jestli potřebujete na vaši cestu pas. Bez něj byste moc daleko nedojela.

A nepijte vodu z kohoutku. Nikde.


Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články