Co jedí studenti, když nemají peníze? Možná vám bude i nevolno

Rýže na všechny způsoby.
Zdroj: Pixabay
Když už není na jídlo, stačí pivo.Chleba s máslem a vajíčka na všechny způsoby jsou studentskou klasikou.Špagety s kečupem jsou kolejní mňamkou.Rýže na všechny způsoby.+ 1 fotka+ 2 fotky

I když jste odmalička vybíraví, jednou se třeba budete muset spokojit s tím, co kolej dá a vaše peněženka dovolí. Studentská léta jsou sice krásná, ale peněz při nich nikdy moc nezbývá.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 31. 08. 2018 06:30

Když zrovna vaši rodiče nevlastní prosperující firmu nebo netrávíte veškerý volný čas na brigádách, tak jako vysokoškoláci nečekejte žádné kulinářské zážitky. První dva dny z týdne se budete moci těšit z toho, co jste si přivezli v krabičkách od nedělního oběda, a od středy budete muset zapojit vlastní fantazii. 

Zde máte 7 blafů, které si po studijních létech už nikdy nedáte.

Špagety s kečupem

Asi nejoblíbenějším studentským jídlem jsou špagety s kečupem. Jsou dostupné a jejich přípravu zvládne i absolutní nekuchař. Věřte, že i těchto delikátních těstovin se dá snadno přejíst.

Vajíčka

Vajíčka natvrdo, vajíčka na hniličku, volské oko, míchaná vajíčka a plno dalšího. Vajíčka jsou vděčnou potravinou aneb za málo peněz hodně muziky.

Polévky z pytlíku

Máte chuť na hovězí vývar nebo na poctivou česnečku? Stačí pytlík s práškem, trocha horké vody, sůl s pepřem na dochucení a první chod je na světě. Čínské polévky dokonce i zasytí.

Párky

K snídani, obědu či večeři. Párky se hodí snad ke všemu. Vzhledem k současné kvalitě tohoto pokrmu lze doporučit i vegetariánům. Obsah masa nestojí ani za zmínku.

Rýže

Rýži lze jíst 24 hodin denně a nikdy se nepřejí. Stačí pár rajčat orestovaných na česneku a máte jídlo jak z restaurace. Rýžový nákyp moc populární není, protože vzpomínky ze školky jsou stále živé.

Chleba s máslem

Když nezbude nic jiného, přijde vhod i krajíc namazaný máslem. Bohužel ne vždy je po ruce máslo.

Pivo

Podle rčení „hlad je převlečená žízeň“ je zde ještě poslední možnost. Vychlazený lahváč v lednici je téměř vždycky. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články