Největší hvězdy dětských show: Jak vypadají v civilu Karol a Kvído, Štístko a Poupěnka či Smejko a Tanculienka

Největší hvězdy dětských show: Jak vypadají v civilu Karol a Kvído, Štístko a Poupěnka či Smejko a Tanculienka
Zdroj: Se souhlasem Štístka a Poupěnky, Herminapress/koláž Lifee
Lukáš Kunz a Barbora Waschingerová, představitelé Štístka a Poupěnky, byli nedávno hosty talk show Na kafeečko.Na jejich letní koncerty hodí tisíce dětí a rodičů.Barbora Waschingerová se k roli Poupěnky dostala přes konkurz a práce s dětmi ji naplňuje natolik, že by je ráda sama měla co nejdříve.S Lukášem ovšem Bára nechodí. Pojí je pouze přátelství.+ 6 fotek+ 7 fotek

Znáte je? Pokud máte malé děti, museli jste tvorbu Štístka a Poupěnky nebo Karol a Kvída už objevit. O Karolině Gudasové alias Karol se mluví jako o nové Dádě Patrasové. Jejich slovenští kolegové Smejko a Tanculienka jdou ještě dál - jejich tvorba už má na kanálu YouTube 1,1 miliardy zhlédnutí. Poslouchají je i vaše děti?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 22. 04. 2023 08:00

Karolina Gudasová a Marek Hofman, Lukáš Kunz a Barbora Waschingerová nebo Petra a Marek Kováčovi. Tato jména vám nejspíš nic neřeknou a neuvidíte je ani na titulních stránkách novin. Oni ale povrchní světskou slávu tolik nepotřebují. V očích dětí už jsou totiž dávno hvězdami.

Karol a Kvído: 

Zpěvačka Karolina Gudasová (30) je mámou dvou dětí, ale znají ji také tisíce malých fanoušků z celé republiky, a to jako Karol. Ta vystupuje se svým parťákem Kvídem (Marek Hofman) a pomocí zábavných písniček a tanců učí děti v rámci své show třeba abecedu nebo jiné důležité dovednosti. Proto bývá často srovnávána s Dádou Patrasovou. Hitem, který si z jejich tvorby děti oblíbily, je například píseň Pan doktor Zub, která má na YouTube 

Za manžela si pohledná brunetka vzala hokejistu, konkrétně bývalého brankáře Michala Neuvirtha, se kterým má pětiletou Emily a tříletého Marka. Každé z dětí přitom vnímá maminčinu popularitu trochu jinak. Dcera to ve školce dlouho zatloukala. Ale syn, ten hrdě říká: ,To je moje maminka!‘ Ostatní děti odpovídají: ,My ji známe!‘ A on: ,V pořádku, ale je to jenom moje maminka!'

Karolininy písničky vznikají celkem jednoduše - to, co řeší aktuálně doma s dětmi, přetaví do hudby. „Teď třeba budeme dělat nové písničky, jako Integrovaný záchranný systém. Aby se děti naučily telefonní čísla. Už máme písničku o abecedě, takže tohle bude logický krok. Máme také song o třídění odpadků," vyjmenovává Karolina.

Štístko a Poupěnka zvládají dvacet představení měsíčně

Hvězdy dětských show Štístko a Poupěnka, civilními jmény Lukáš Kunz (27) a Barbora Waschingerová (28), se poznali až na konkurzu a jsou přáteli. Celkově má tento páreček na YouTube 375 008 842 zhlédnutí, přičemž jen píseň Jojojo, nenene nasbírala rekordních 52 milionů klikanců.

Štístko a Poupěnka zvládají odehrát 20 představení pro děti měsíčně. Kdo by ovšem čekal, že budou díky tomu doživotně finančně zajištěni, byl by na omylu.Milion zhlédnutí se nerovná milion korun. A hlavně, my nejsme autoři projektu, jsme jen herci. Jsou tam obrovské náklady," vysvětluje dvojice v talk show Na kafeečko.

A jak to oba dělají, že mnohdy zvládnou odtancovat dvě show za den a po každé z nich se ještě fotit a zdravit s dětmi? Únava většinou přichází před představením, hlavně, když hrajeme dvoják. Máme ranní představení, dáme si oběd a pak to přijde – čas na šlofíka, ale my musíme skákat na jevišti," prozradil Milušce Bittnerové představitel Štístka Lukáš Kunz.

Mám deset minut do představení, sedím v šatně a koukám do blba. Psychicky se připravuju a myslím na to, že tam nezvládnu vběhnout, skákat a bavit lidi. Ale ono to začne, já tam vběhnu, začnu skákat a bavit lidi," podivuje se, kolik energie umí dav dětí vyvolat.

Smejko a Tanculienka mají na YouTube 1,1 miliardy zhlédnutí

Opačným případem než Štístko a Poupěnka jsou jejich slovenští kolegové Smejko a Tanculienka, se kterými občas také vystupují. Dvojici totiž tvoří manželský pár Petra a Marek Kováčovi„U nich to bylo úplně jinak. Když začínali, tak už spolu chodili a Petra, Tanculienka, ho přivedla, že by s nimi mohl hrát," vysvětlovala Milušce Bittnerové Poupěnka Barbora Waschingerová.

Slovenští kolegové jsou už od roku 2014 evidentně nejúspěšnějšími idoly česko-slovenských dětí, jejich počty zhlédnutí na platformě YouTube totiž dosahují astronomických čísel. Jejich kanál má celkově 1,1 miliardu klikanců a konkrétně píseň Vlk a kozliatka se pyšní cifrou 72 milionů.

,,Odfúknem ti z tváre mraky, až na sveta kraj a na tvojich smutných lícach zas rozkvitne máj. Použil jsem text naší písně Usmej sa, protože to mě asi nejlépe vystihuje," uvádí představitel Smejka Marek Kováč na oficiálních stránkách dvojice. Je jisté, že s tak krásnými čísly se mohou s manželkou bavit dětskou tvorbou ještě dlouhé roky.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články