Příběhy žen, které vstaly z mrtvých: Spánek v minus třiceti a překvapení v márnici

Živí mrtví: Hrůzné příběhy lidí, kteří byli považováni za zesnulé
Zdroj: Freepik
Carlos Camejo se probudil až na pitevně. K vědomí ho přivedla nesnesitelná bolest. Patolog totiž do něho zrovna řezal skalpelem. Carlos byl prohlášen za mrtvého po vážné automobilové nehodě. Když si ale patolog všiml, že rána krvácí, začal se v ní vrtat...Beck Weathers se na Mout Everest vydal v květnu roku 1996. Nebyl sám, avšak při sestupu z hory se strhla prudká bouře. Náhlý poryv větru ho srazil do sněhové závěje. Všichni si mysleli, že ve skutečnosti spadl z hory. Hledali ho dvakrát, ale bez úspěchu. Když se pak ukázal v jednom táboře se zčernalými omrzlinami na obličeji a rukou, byli všichni v šoku.Srikesh Kumar byl v roce 2021 prohlášen za mrtvého poté, co ho srazil motocykl. V soukromém zdravotnickém zařízení bylo jeho tělo umístěno do chladícího boxu. Když Srikeshe přišla identifikovat manželka a pohladila ho po tváři, všimla si, že má teplou pokožku. Navíc dýchal. Po pěti dnech ale zemřel, tentokrát již doopravdy.A nyní se ještě vrátíme k něžnému pohlaví. Camila Roxana Martinez Mendoza byla ve třech letech prohlášena za mrtvou. Na pohřbu si však její babička všimla, že se okénko na rakvi zamlžuje a že děvčátko pohybuje očima. Všichni si mysleli, že má jen halucinace, ale pak rakev otevřeli. Camila bohužel zemřela po převozu do nemocnice. V rakvi byla skutečně živá, ale byly to jen poslední vteřiny předtím, než její život ukončil otok mozku.+ 1 fotka+ 2 fotky

Mýliti se je lidské, ale označit někoho za mrtvého, přičemž člověk stále žije, je vskutku děsivá představa. Pojďme se podívat na příběhy lidí, kteří museli tuto neblahou zkušenost prožít na vlastní kůži. Od ženy, jež se probudila ve vaku na mrtvoly, až po muže, který se ztratil na Mount Everestu.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 21. 10. 2022 16:00

V dnešní době by mělo být snadné určit smrt. Bohužel to tak není. Stále se objevují příběhy lidí, kteří se třeba probrali až v márnici. Kupříkladu v roce 2014 se jednadevadesátiletá Polka Janina Kolkiewicz probrala po jedenácti hodinách v chladícím boxu. Vystrašeného zaměstnance pak slušně požádala o šálek teplého čaje.

Zamrznutá dívka

Psal se rok 1980 a devatenáctiletá Jean Hilliard se zrovna vracela autem svého otce domů. Měla za sebou noc strávenou s přáteli. Venku mrzlo, až praštělo. Teploměr ukazoval minus třicet stupňů. V jednu chvíli ztratila kontrolu nad řízením a skončila v příkopě. Nezbývalo jí nic jiného, než se vydat do domu svého přítele Wallyho Nelsona a požádat ho o pomoc.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený History Uncovered (@realhistoryuncovered)

Cesta v teplotě hluboko pod bodem mrazu se však zdála být nekonečná. Když dorazila k jeho domu, zatmělo se jí před očima. Nelson druhý den ráno vyšel před dům a zhrozil se. Na příjezdové cestě ležela, s očima dokořán, jeho přítelkyně. Myslel si, že je mrtvá. Z nosu jí však vycházely bubliny hlenu. Raději ji odvezl do nemocnice ve Fosstonu.

Lékaři byli skeptičtí. Kůže nešla propíchnout jehlou, teploměr nic neukazoval a její tvář se zbarvila do popelavého odstínu. Po postupném rozehřívání se začala dívka probouzet. Jakmile mohla mluvit, postěžovala si, že ji otec určitě přerazí za zničené auto. To ještě nevěděla, že otec je již dávno v nemocnici a modlí se za její uzdravení.

Překvapení po pohřbu

V roce 2004 emigrovala Noela Rukundo i s pěti dětmi z Burundi do Austrálie, kde potkala svého budoucího manžela Balenga Kalala, konžského uprchlíka. Během deseti let se oba usadili v Melbourne, vzali se a měli spolu další tři děti. V roce 2015 si ale Kalala usmyslil, že ho jeho žena podvádí. Když odletěla do Burundi na pohřeb své matky, rozhodl se jí brutálně pomstít.

Po pohřbu jí Balenga zavolal do hotelu a požádal, aby vyšla ven. Ihned k ní přistoupil muž se zbraní a donutil ji nasednout do auta. Tam už čekali další dva cizí lidé. Zeptali se jí, co tak hrozného provedla svému muži, že ji chce nechat zabít. Kvůli velkému šoku jim nedokázala odpovědět. Zavolali Kalalovi, který jen vynesl zdrcující rozkaz: „Zabijte ji.“

Tehdy se v nich něco zlomilo a se slovy, že nezabíjí ženy ani děti, a dostatkem důkazů proti jejímu manželovi, propustili Noelu na svobodu. Kalala však již začal své ženě chystat pohřeb. Známým namluvil, že zemřela v Africe. Když ho překvapila těsně po smutečním obřadu, nezmohl se ani na slovo. Byl odsouzen k devíti letům vězení. Noela však k němu necítí žádnou zášť. „Ze srdce mu odpouštím. Soudit ho může jen Bůh,” komentovala to Noela.

Probuzení v pohřebním ústavu

Když se Gladys Rodríguez De Duarte, pacientce s rakovinou vaječníků, prudce zvedl krevní tlak, vydala se okamžitě na kliniku San Fernando v Paraguayi. Během dvou hodin byla svou lékařkou prohlášena za mrtvou. Jejímu manželovi Maximinovi bylo jen předáno nahé tělo s úmrtním listem. Když ji nechal ve vaku převést do pohřebního ústavu, začaly se dít podivné věci.

Pytel na mrtvoly se pohyboval. Ženu čekal urychlený převoz zpět do nemocnice. Kolegové lékařky samozřejmě tvrdili, že nijak nepochybila. Maxim ale podal oficiální stížnost, že Gladys prohlásila za mrtvou, protože ji už nechtěla dál léčit.

Na další příběhy lidí, kteří vstali z mrtvých, se můžete podívat do galerie...

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Tanatofobie

Allthatsinteresting.com: These 9 True Stories Of People Mistakenly Believed To Be Dead Are Scarier Than Any Horror Movie

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články