Karol a Kvído: Srovnávání s Dádou Patrasovou je logické, mám ofinu a zpíváme pro děti, říká Karolina Gudasová

Karol a Kvído: Srovnávání s Dádou Patrasovou je logické, mám ofinu a zpíváme pro děti, říká Karolina Gudasová
Zdroj: Herminapress
Show Karol a Kvído oslavila páté narozeniny premiérou v Divadle Lucie Bílé.Herec Marek Hofman potom kvůli fotografům dokonce sundal masku Kvída, což na pódiu nikdy nedělá.Vídat Marka můžeme vždy jen jako Kvída.Karolinu Gudasovou přišla na premiéru podpořit rodina - manžel, bývalý hokejový brankář Michal Neuvirth, a děti Emilka s Marečkem.+ 5 fotek+ 6 fotek

Zpěvačka Karolina Gudasová (30) je mámou dvou dětí, ale znají ji také tisíce malých fanoušků z celé republiky, a to jako Karol. Ta vystupuje se svým parťákem Kvídem a pomocí zábavných písniček a tanců učí děti v rámci své show třeba abecedu nebo jiné důležité dovednosti. Proto bývá často srovnávána s Dádou Patrasovou. Jak se k tomuto příměru Karolina Gudasová staví, prozradila v rozhovoru pro Lifee.cz.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 24. 09. 2022 12:00

Zpěvačka a tanečnice Karolina Gudasová pochází z hokejové rodiny. Jejím otcem je bývalý reprezentační obránce Leo Gudas, bratrem pak další bek Radko Gudas, který v zámořské NHL hájí barvy Floridy Panthers. I za manžela si pohledná brunetka vzala hokejistu, konkrétně bývalého brankáře Michala Neuvirtha, se kterým má pětiletou Emily a tříletého Marka.

Obě děti vnímají maminčinu popularitu každý trochu jinak. Dcera to ve školce dlouho zatloukala. Ale syn, ten hrdě říká: ,To je moje maminka!' Ostatní děti odpovídají: ,My ji známe!' A on: ,V pořádku, ale je to jenom moje maminka!"

Nedávno se show Karol a Kvído premiérově představila v Divadle Lucie Bílé, kde je budou moci dětští fanoušci vídat pravidelně. A slavnostní událost to byla o to větší, že Kvído během premiéry oslavil páté narozeniny.

Karolina Gudasová vzdělává děti zábavným způsobem

Kvídovi bylo pět. Plánujete ještě další oslavu?

Byly to trochu imaginární narozeniny, ale vždycky se snažíme pro diváky vymyslet nějaký nový příběh. Proto nám přišlo hezké udělat velkou párty, během které by s námi děti cestovaly po celém světě.

Mezi zeměmi, které jste s Kvídem společně navštívili, nechyběla Kanada. Vy sama jste v Americe dlouhé roky žila. Vychází ty nápady z vás?

Vycházejí ze mě a z mých dětí. Probíhá to tak, že téma, které nás s dětmi aktuálně zajímá, se snažíme aplikovat na naše publikum ve formě písniček. Teď třeba budeme dělat nové písničky, jako Integrovaný záchranný systém. Aby se děti naučily telefonní čísla. Už máme písničku o abecedě, takže tohle bude logický krok. Máme také song o třídění odpadků.

Takže cílem je vzdělávat v zábavné formě?

Přesně tak. Snažíme se děti vzdělávat, ale aby je to nenudilo - hudba bude děti bavit neustále. Děti se něco naučí a určitě náš program ocení i rodiče, kterým tak pomáháme s výchovou. Sama jsem máma, mám děti, a tyhle informace jim potřebuji nutně předat.

Karolina Gudasová o synovi a dceři

Poslouchají vaši tvorbu také vaše děti, potažmo děti vašeho bratra?

Jasně, ten repertoár znají a často se mnou chodí do studia. Moje neteř to miluje, ta s námi jezdí na tábory - děláme s Kvídem i tyhle druhy akcí. Takže je tím celá rodina provázaná.

Mají občas tendenci chodit s vámi na pódium?

Mají! Emilka by nejraději byla celou dobu za námi. Jezdí s námi na koncerty a většinou si hezky tancuje v zákulisí, když hrajeme. Její velký sen je dostat ten kostým, co mají holky na pódiu - právě proto, aby tam s námi mohla být. Takže kdo ví? Možná ten kostým přinese Ježíšek.

Kostýmy by určitě ocenili také vaši fanoušci.

Tak daleko zatím nejsme, ale jsme velmi přátelští, takže se s námi mohou po koncertu vyfotit, s tím není vůbec problém - i Kvído to má rád.

Jak vaši slávu prožívají vaše děti? To musí být v kolektivu velké pozdvižení.

Paradoxně ne a moje dcera to dokonce ve školce dlouho zatloukala. Ale můj syn, ten hrdě říká: "To je moje maminka!" Ostatní děti odpovídají: "My ji známe!" A on na to: "V pořádku, ale je to jenom moje maminka!"

Karolina Gudasová o srovnání s Dádou Patrasovou

Jak si udržujete tu neustálou dobrou náladu? Co když vám není do smíchu?

Řekla bych, že je to tím, že jsem se v tvorbě pro děti skutečně našla. Opravdu mě to baví, naplňuje a ráda dětem předávám něco dobrého a hlavně důležitého. Z nich beru všechnu tu energii.

Co říkáte na srovnávání s Dádou Patrasovou, jak vás titulují česká média?

Tomu se asi nevyhneme - chápu, mám ofinu a zpíváme pro děti. Ona je jednou z nejvýraznějších tváří dětské tvorby, takže vlastně to dává smysl.

Vy jste se osobně také setkaly, že?

Ano, Dáda nám křtila první CD. Přála nám hodně štěstí a moc se jí naše práce líbí. Mám z toho velkou radost.

Takže nějaká spolupráce probíhá. Ale ta vaše ofina asi není po vzoru Dády?

Rozhodně ne!

Co hezkého od vás teď mohou děti čekat?

Budeme vydávat vánoční album, také dětské lidové písničky, které jsme natáčeli s cimbálovou muzikou, a konečně bude na světě naše první DVD.

Vaši tvorbu sleduje opravdu hodně dětí. Uvažujete o tom, že byste vystoupili v O2 areně?

Teď působíme v Divadle Lucie Bílé, které je sice komornější, ale přijde mi hezké, že jsou nám děti skutečně blízko a máme s nimi těsný kontakt. Tak to máme s Kvídem rádi.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články