Tábory na koních mají blahodárný vliv na fyzické i psychické zdraví dětí

Tábory na koních mají blahodárný vliv na fyzické i psychické zdraví dětí
Zdroj: Žabka

Nabídka letních táborů pro děti je neuvěřitelně pestrá a zorientovat se v ní dá pořádně zabrat. Správný tábor by měl kromě základních věcí, jako je dodržení hygienických předpisů nebo zajištění zkušených vedoucích, nabízet také různorodý a bohatý program pro táborníky. Na správný tábor totiž nejedou děti jen nuceně přečkat několik prázdninových dní, ale především posbírat nové zážitky a v ideálním případě také rozvíjet své znalosti a zkušenosti.

Redaktor
Redaktor 11. 08. 2022 12:45

Jednou z aktivnějších možností je například tábor u koní. Ten není určen jen pro jejich malé milovníky, ale i pro děti, které si chtějí zasportovat, případně si vyzkoušet práci se zvířaty.

„Během našich pětidenních příměstských táborů se děti účastní mnoha týmových sportovních a pohybových aktivit a seznámí se se životem zvířat a péčí o ně. Naučí se také, jak se ke koním chovat nebo základní povely, které mají využití nejen při jízdě,“ říká Sabina Zahrádková z Farmy Klídek v Doubravčicích. 

Žabka

V areálu, který se nachází mezi Říčanama a Českým Brodem, se první příměstský tábor konal v roce 2018. Letos zde proběhne celkem pět turnusů pro děti ve věku od 3 do 13 let. „V areálu děti mají k dispozici víceúčelové hřiště, bazén, klubovnu a krytou halu. Nedaleko se nachází také lesy, které nabízí vyžití pro další aktivity,“ doplňuje Sabina Zahrádková. 

Letos tábor kromě Klubu přátel koní a přírody z. s. a Fitness studia Natálie podpořil také potravinový řetězec Žabka. Dobrovolníci z řad zaměstnanců se zapojili do aktivit a přivezli dětem svačinky. 

„Jeden z našich kolegů se společně se svou manželkou ujal vedení a správy tohoto dětského tábora, a tak jsme se uvnitř týmu rozhodli jeho činnost i tábor podpořit. Rozhodně bychom v podobných aktivitách rádi pokračovali i dále směrem k ostatním kolegům,“ říká generální manažer obchodní sítě Žabka Radim Lunda. 

Žabka

Je známo, že koně se pro svůj pozitivní vliv na fyzické i psychické zdraví využívají pro hippoterapii. Už jen pohled na toho statné a ušlechtilé zvíře v nás vyvolává silné emoce. Zároveň kůň okamžitě registruje naše pocity, jako je radost, smutek nebo strach, ale i projevy hyperaktivity nebo agresivity, na něž reaguje svým obranným chováním. Tím se děti učí dodržovat určitá pravidla přenositelná i do jejich života mimo tábor.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články