Vyzkoušeli jsme kostým a líčení Lucie Šoralové v muzikálu Mauglí: Jak dlouho trvá proměna ve vlčici?

Vyzkoušeli jsme kostým a líčení Lucie Šoralové v muzikálu Mauglí: Jak dlouho trvá proměna ve vlčici?
Zdroj: Lifee.cz/Martin Procházka
Redaktorka Lifee.cz Veronika Nováková se vypravila do pražského Divadla Kalich na muzikál Mauglí.Čekala ji zde proměna v postavu vlčice Rákšasí, která se ujme Mauglího, odloženého v džungli jako malé miminko.V postavě vlčice se alternují dvě zpěvačky - Lucia Šoralová, nyní již Soukupová, a Vendula Příhodová.Zde detail vlasů zezadu. Jsou natupírované a zapletené do strany. Nechybí doplňky, které mají naznačovat, že jde o zvířecí roli. + 17 fotek+ 18 fotek

Redaktorka Lifee.cz Veronika Nováková si vyzkoušela proměnu ve vlčici z muzikálu Mauglí. V masce a kostýmu se pak na jevišti setkala se zpěvačkou Lucií Šoralovou, která tuto roli hraje. Jak proměna probíhala? A chtěli byste se do zákulisí muzikálu podívat i vy? Máme pro vás připravenou soutěž o vstupenky!

Veronika Nováková
Veronika Nováková 27. 04. 2022 08:00

Redaktorka Lifee.cz Veronika Nováková si na vlastní kůži vyzkoušela proměnu ve vlčici z muzikálu Mauglí. V zákulisí pražského Divadla Kalich se poté setkala se zpěvačkou Lucií Šoralovou, která ten den jako vlčice vystupovala. Pojďte se spolu s námi podívat do maskérny na česání, líčení a kostým, který pro muzikál navrhla výtvarnice Simona Rybáková.

Proměna redaktorky Lifee.cz ve vlčici

Maskérky zde byly připravené hned dvě. Mauglí totiž patří mezi představení, která jsou, co se týče kostýmů a líčení, více extravagantní. Herci chodí do divadla s předstihem přibližně hodiny a půl. „Na Mauglího tady máme dvanáct herců a čtyři tanečníky. Ti se ale většinou líčí sami. Komplikovanějších masek, jako mají Lucia Šoralová nebo Jiří Korn, je asi deset. U jiných představení, která jsou civilnější, stačí, když je tady jen jedna z nás," vysvětlují děvčata.

Důležité také je, co si maskérky do divadla obléknou. „Většinou chodím celá v černé, dnes to není potřeba. U některých představení je totiž vidět až dozadu a aby tam člověk mohl projít, musí splývat," dozvídám se překvapivou perličku. V kostýmu a masce jsem šla dělat rozhovor s Lucií Šoralovou a přicházející herce jsem pořádně vyděsila. „Dneska nějaká změna? Ty budeš s námi na pódiu? Mám něco rychle vymyslet?" děsili se prakticky všichni. Kdepak, tentokrát jsem si netroufla.

Rozhovor s vlčicí Lucií Šoralovou

V muzikálu Mauglí může pozorný divák zaslechnout také pláč vaší tenkrát nedávno narozené dcery Rebeky. Je to pravda?

Vzniklo to úplnou náhodou. Když můj muž Ondřej Soukup dodělával Mauglího a šla jsem za ním do studia, byla Rebečka úplně malé miminko. Mohlo jí být třeba pět týdnů. Začala ve studiu plakat. Ondřej řekl: "Hele, nahraju si to a třeba se to bude do něčeho hodit." Muzikál Mauglí začíná tím, že se v džungli najde miminko, a do zvuků pralesa tak Rebeččin pláč skvěle zapadnul. A už tam zůstal.

Podívala už se Rebeka také na pódium během představení? Syn Ondrášek se v muzikálu objevuje pravidelně - i dnes.

Když byly Rebečce dva roky, musela jsem ji vzít s sebou do divadla, protože jsem neměla hlídání. Ale nikdy nebyla tak odvážná, jako syn Ondřej, který dnes v představení účinkuje. Držela se mě jako klíště, měla jsem ji coby vlčice na zádech. Ondřej ode mne tenkrát dostal jen pokyn: "Tady si sedni na polštář a dělej to samé, co ostatní!" Zapojil se do představení naprosto organicky a už v něm zůstal. Teď, když je Rebeka větší, začíná mít podobné sklony. Myslím, že částečně proto, že Ondráškovi závidí. Ředitel Divadla Kalich Michal Kocourek se Ondřeje nedávno překvapeně zeptal: "Prý tady hraje tvé dítě!" Takže ano, hraje – už dva roky. Přišlo mi to vtipné.

Takže dětem nebudete bránit, když z nich porostou herci?

Jen ať se hezky snaží. Cokoliv se v životě naučí, to se neztratí.

Obě vaše děti jsou tedy extrovertnější povahy?

Zdá se, že ano. Já jsem skrytý introvert a Ondřej to bude mít podobné. Vykazuje určité znaky extroverta, ale se svým vnitřním světem nejde ven. Rebeka působí na první pohled jako introvert, ale paradoxně má extrovertní povahu.

Dnes jsem si mohla vyzkoušet vaše divadelní líčení. Herečky si často stěžují, že mají kvůli těžkému make-upu zanesenou pleť. Máte to podobně?

Mám štěstí na opravdu dobrou pleť. V životě jsem neměla žádný pupínek. V divadle je mi proto jedno, co mi maskérky na obličej nanesou. Jsem vděčný adept na líčení. Jediné, co nemám, je trpělivost. Potřebuji, aby mě nalíčili velmi rychle.

Máte novou barvu vlasů. Jak si je v muzikálech nejraději upravujete?

Miluju paruky! V muzikálu Tajemství jsem měla nádhernou zrzavou. Teď jsem potřebovala vlasy ozdravit henou, proto je mám do zrzava. A napadlo mě to právě při vzpomínce na Tajemství. Do zrzavé barvy jsem se prostě zamilovala a v té paruce jsem si připadala, jako by to odjakživa byly mé vlasy. Od Jarmilky Kamínkové mám ještě od časů Miss Saigon svou vlastní překrásnou paruku z opravdových vlasů a do muzikálu Robin Hood mi naše maskérka a vlásenkářka Katka Egemová udělala také krásnou novou paruku, opět nic umělého. Moc se na ni těším. Užívám si totiž pocitu dlouhých vlasů. Mám drobnou hlavu i tvář, takže když se nasadí paruka, vypadá to velmi organicky a přirozeně.

Kromě muzikálových rolí vás můžeme vídat také na koncertních pódiích. Kam byste čtenáře Lifee.cz aktuálně pozvala?

Kapelu Nerez a Lucia jsme založili s Vítem Sázavským a Zdeňkem Vřešťálem. Měla by navazovat na starý Nerez a už máme v této sestavě vydané dvě desky. Pravidelně budeme vystupovat v pražské Malostranské besedě, první koncert zde uskutečníme už 28. dubna ve 20.30. Ráda všechny čtenářky a čtenáře Lifee.cz uvidím v hledišti.

Muzikál Mauglí: Podívejte se do zákulisí i vy!

Soutěžte s námi o rodinné vstupné pro 4 osoby na muzikál Mauglí v termínu 29. května od 13.30 a exkluzivně nahlédněte do zákulisí. Více informací naleznete již zítra na našem Instagramu!

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články