Děti slavných první den ve škole a školce: Jitka Boho připravila pro dceru oblek, Aneta Stolzová se bála slziček

Děti slavných první den ve škole a školce: Jitka Boho připravila pro dceru oblek, Aneta Stolzová se bála slziček
Zdroj: Se souhlasem Anety Stolzové a Jitky Boho/koláž Lifee
Modelka a zpěvačka Jitka Boho vypravila do první třídy dcerku Rosálii.Rosálka si přála oblek a růžové tričko s náhrdelníkem z korálků.Jitka Boho je na dceru pyšná a tvrdí, že bude jasnou vůdkyní třídy.Bývalá mluvčí Karla Gotta Aneta Stolzová vypravila 1. září do školy dcerku Amálii.+ 3 fotky+ 4 fotky

Prvního září začal dětem nový školní rok. Magazín Lifee.cz proto oslovil zpěvačku a modelku Jitku Boho (30), jejíž šestiletá dcera Rosálka šla do první třídy, a také Anetu Stolzovou (40), bývalou mluvčí Karla Gotta, jejíž Amálka začíná chodit do školky. Která z holčiček je vůdkyní kolektivu, a která se naopak společnosti ostatních dětí straní?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 03. 09. 2022 12:00

Začátek školního roku je strašákem nejen mnoha dětí, ale také pro jejich rodičů. Jak jejich potomci velkou životní změnu zvládnou? Jak zapadnou do kolektivu? Jsou na dostatečně připravení? A co když se jim bude stýskat?

Jak v naší minianketě prozradila bývalá mluvčí Karla Gotta Aneta Stolzová, její Amálka sice první den ve školce proseděla na lavičce, ale neukápla jí ani slzička. Dcera modelky Jitky Boho Rosálie oproti tomu od začátku předsedá školní partě.

Jitka Boho pro dceru připravila oblek

Modelka a zpěvačka Jitka Boho přivede své Rosálce už v říjnu na svět sourozence.V poslední době se u nás neustále něco připravuje, takže je to poněkud hektické. Stěhujeme se, chystáme nové bydlení. První školní den u nás ale proběhl v klidu, protože jsme si všechno pečlivě připravili den předem, včetně outfitu," popisuje velkou událost modelka.

Rosálka je podle ní v otázce oblečení velmi vybíravá.Měla vysněné růžové tričko, které jsme den předtím horko těžko sháněli - růžovou barvu jinak v oblibě nemá, spíše černou nebo šedou," vysvětlila maminka s tím, proč Rosálka tak najednou změnila názor. „Nedávno jsem jí četla článek, že růžová barva může být i mužská záležitost. A k tomu vyžadovala pochopitelně pánský oblek. Nakonec jsme růžové tričko stejně nesehnali, alespoň ne takové, které by se jí líbilo, takže oblékla červené," popisuje Jitka velký den své dcery.

Rosálie má svůj styl a nebojí se prosadit

„Outfit tedy měla promyšlený a ráno už úhledně visel na ramínku. K němu si vybrala korálky - za to jsem ráda, že tam zůstalo alespoň něco dětského," dodává modelka s úsměvem. Pánský oblek prý dcera zvolila proto, aby byla za frajerku. „Nemluvila jsem jí do toho. Vím, že by to bylo marné. Má svůj styl a ten jí prostě nevymluvím," tvrdí Jitka, podle které bude dcera ve třídě vůdčí osobností. To už na ní vidím a snad s tím nebude mít problém," doufá modelka.

Dcerka Jitky Boho už umí číst

Jitka s exmanželem na poslední chvíli sháněli kornout a do školy nakonec dcerku vypravili společně. Přiznávám, že jsem vůbec nevěděla, do čeho jdu. Šli jsme tam s kornoutem, ale já nevěděla, že takové věci existují - tohle musel obstarat tatínek, exmanžel," poukazuje Jitka na muzikanta Lukáše Boho, s nímž šestiletou Rozálii vychovává.

Ve škole bude Rosálka jako ryba ve vodě - číst už totiž umí. Nedokážu odhadnout, jestli bude studijní typ, ale myslím, že je snaživá a přemýšlivá. V jistých věcech chce být nejlepší, v tom je asi po mně," tvrdí pyšná maminka, která byla ve škole podle svých slov za šprtku.

„Rosálka už čte, včera se mi chlubila, že četla před celou třídou, takže jsem z toho měla samozřejmě radost a byla pyšná, že je připravená. Myslím, že třeba v matematice nebude vynikat, ale to se všechno ještě ukáže," říká Jitka Boho a dceři přeje, aby byla ve škole šťastná, líbilo se jí v kolektivu a těšila se tam. Už tam má jednu kamarádku, s tou se seznámila už na příměstském táboře na fotbale. Ve třídě sedí s chlapečkem, který je fajn. Vyprávěla mi o něm a asi budou kámoši," uzavírá modelka.

Aneta Stolzová vypravila dcerku do školky

Bez maminky se poprvé ocitla také malá Amálie Karla, dcera bývalé mluvčí Karla Gotta Anety Stolzové. Jejím tatínkem je moderátor Aleš Růžička a rodiče prý byli podstatně nervóznější než dcera. Amálka ovšem nešla poprvé do školy, ale do školky.

„Školka pro ni zatím byla imaginární pojem, ale od zápisu v květnu jsme jí vyprávěli, že tam bude chodit a co to pro ni bude znamenat. Na otázku, jestli se do školky těší, pochopitelně odpovídala jo, protože netušila, co ji čeká," vypráví Aneta. Dceru se rozhodli přivykat kolektivu postupně. Máme velice přátelskou školku, kde je možnost pozvolnější adaptace. První den jsme s ní tedy hodinku strávili společně s mým mužem," dodává pyšná maminka, jejíž dcera díky podpoře rodičů neuronila ani slzičku.

Amálie je zdrženlivější a fixovaná na rodiče

„Prvních 20 minut se neodlepila ani od jednoho z nás. Skoro se ani nechtěla podívat kolem sebe, protože je na nás docela fixovaná," popisuje Aneta první chvíle dcery v neznámém prostředí. Když potom viděla ostatní děti, jak si hrají a zapojují se, přidala se také. Nakonec jsme byli poslední, kdo z té školky odcházel," dodává spokojeně.

Druhý den už šla do školky Amálka na hodinu úplně sama. Pozvolna ji tak rodiče chtějí připravovat na denní režim. Kamarády tam zatím nemá, Amálka je spíše solitér. Zrovna dnes mi paní učitelka říkala, že jak si sedla na lavičku, tak na ní seděla až do mého příchodu," vypráví Stolzová, ona přátelská je, takže věřím, že si kamarádky brzy najde. Zatím se rozkoukává. Slzičky nebyly, za to jsem moc ráda."

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články