Hvězdy seriálu ZOO jako školáci: Sabina Laurinová nosila poznámky, Jitka Sedláčková se styděla za auto

Hvězdy seriálu ZOO jako školáci: Sabina Laurinová nosila poznámky, Jitka Sedláčková se styděla za auto
Zdroj: Se souhlasem TV Prima/koláž Lifee
Herečka Jitka Sedláčková byla velmi živé dítě, které se neustále smálo - i při vyučování.Dnes je herečka Jitka Sedláčková hvězdou seriálů Polda a ZOO.Goran Maiello, seriálový představitel Vojty Rokla, má zkušenosti z české i italské školy. „Italská škola byl jeden velký chaos, nepořádek a žádná disciplína," vzpomíná.Goran Maiello jako Vojta Rokl v seriálu ZOO. + 16 fotek+ 17 fotek

První září v nás každoročně vyvolává vzpomínky na roky strávené ve školních lavicích. Nejinak to mají hvězdy seriálu ZOO, které se pochlubily fotkami z dob, kdy ještě byly školou povinné. Sabina Laurinová navíc prozradila, jakou si přinesla domů poznámku, a Jitka Sedláčková přiznala, že se styděla za auto své mámy.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 01. 09. 2022 19:00

Hvězdy seriálu ZOO nebyly ve školních letech žádnými svatoušky. Představitel Kamila Ovčíka Jan Kopečný koketoval podle oficiálních materiálů TV Prima s ilegálním graffiti, Jitka Sedláčková, která v seriálu ztvárnila Helenu Pechovou, zase trpěla studem kvůli autu své mámy, a andělská Sabina Laurinová, jež hraje Alici Novotnou, nosila domů poznámky.

Sabina Laurinová si vyměnila boty s kamarádkou

Se spolužačkou jsem si ve druhé třídě omylem vyměnila boty a pak jsme hledaly rodinu po celé Praze, protože jsme nemohly ani jedna chodit. Já je měla o dvě čísla menší a ona logicky větší. Nakonec se to podařilo a boty našly správné nohy," vzpomíná Sabina Laurinová na ztřeštěné historky ze svých školních let.

Jindy jsem si zase po cestě do školy zlomila nohu. Spolužačka mě nesla kus na zádech, než jsme narazily na místní OPBH a zavolaly mamince do práce," přidává k dobru další příběh, tentokrát s ponaučením, jak dobré je mít kamarády, na které se člověk může spolehnout.

Na pochvaly si seriálová Alice příliš nevzpomíná, za to si velice dobře vybavuje, jak ze školy čas od času donesla nějakou tu poznámkuNedávají pozor, lechtají se na zádech. To nás s kamarádkou nebavila chemie, tak jsme si daly stopky a minutu jedna druhou drbaly na zádech tužkou," směje se herečka.

Jan Kopečný trénoval svůj autogram

Ani dívčí idol Jan Kopečný nebyl žádný svatoušek. Vzpomíná například na průšvih ze školního výletu v jižních Čechách. „V té době jsem měl velkou zálibu v kreslení a měl jsem u sebe takové ty tlusté fixy. Dopadlo to tak, že jsem pomaloval zastávku. Dokonce jsem si jako idiot trénoval ten velký podpis, který dnes používám, tak to paní učitelka poznala," přiznává dnes Kopečný, který si za svůj počin vysloužil důtku. Dodnes si myslí, že neprávem. Musím říct, že to vůbec nebylo ošklivé, jen to asi bylo nepochopené výtvarné umění," směje se.

Od té doby preventivně nesedával v zadních lavicích. Protože jsem měl pocit, že si každý myslí, že ten, kdo sedí v poslední lavici, je průserář. Tak jsem si sedal do těch předposledních...," poukázal.

Jitka Sedláčková se styděla za auto své mámy 

Také herečka Jitka Sedláčková patřila mezi třídní raubíře a stejně jako Kopečný sedávala v zadních lavicích. Poznámky jsem domů nosila a všechny zněly dost podobně – vyrušuje, tváří se, nedává pozor, kolem ní to šumí. Vždy jsem seděla v poslední lavici u dveří, abych mohla rychle na chodbu," vzpomíná herečka proslulá svým optimismem a věčně dobrou náladou. „Rychle vystřelit, když jsem dostala záchvat smíchu, protože mě neustále učitelé posílali za dveře. Pak si mě začali přesazovat blíž k sobě, protože jsem zlobila," dodává Sedláčková.

Ta vzpomíná také na nelehké dětství bez táty, kdy domácnost táhla jen maminka. „V sedmé třídě jsme byli na horách a všichni už měli takové ty boty Alpiny a já měla neuvěřitelně těžké černé kožené boty – přezkáče, které vážily víc než zavazadla všech ostatních," vypráví známá herečka.

Maminka pro mě po kurzu přijela před školu trabantem a pamatuju si, že jsem se neuvěřitelně styděla," přiznává Sedláčková. Pro děti jezdili tatínkové se škodovkou a pro mě maminka, protože tatínek s námi nebyl. Maminka s tím autem musela stát za rohem, aby to nikdo neviděl. Tak hloupá jsem byla," kaje se představitelka seriálové Heleny Pechové.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články