Čenda ze seriálu Ulice: Spolužáci jsou s mojí slávou v pohodě, jen v bufetu si mě dobírají, tvrdí Eliáš Vyskočil

Čenda ze seriálu Ulice: Spolužáci jsou s mojí slávou v pohodě, jen v bufetu si mě dobírají, tvrdí Eliáš Vyskočil
Zdroj: Se souhlasem TV Nova
Čenda, kterého hraje Eliáš Vyskočil, v seriálu Ulice prožívá románek se spolužačkou Anežkou.Eliáš Vyskočil se coby seriálový Čenda těší velké oblibě televizních diváků.V roce 2020 šel do kin film Léto patří rebelům, kde si Eliáš zahrál hlavní roli po boku Pavla Nového.Eliáš Vyskočil se svými sourozenci, sestrou Sárou a mladším bráškou Oliverem.+ 3 fotky+ 4 fotky

Dětský herec Eliáš Vyskočil (14) hraje Čendu v seriálu Ulice a po boku Pavla Nového se objevil také ve filmu Léto patří rebelům. I když díky tomu patří ke známým tvářím, spolužáci z gymnázia jeho popularitu neřeší. Trošku jiná už je situace ve školním bufetu. O svém životě dětského herce se Eliáš rozpovídal v rozhovoru pro Lifee.cz.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 19. 04. 2022 12:00

Představitel Čendy se do seriálu Ulice dostal díky castingu. „Původně jsem se ucházel o roli Michala Klímy, ale typově mi to nesedělo," vypráví Eliáš Vyskočil. V Ulici působí také jeho sestra Sára Korbelová, jež ztvárnila dceru Blanky (Linda Rybová) Kristýnu.

Herectví propadl i Eliášův mladší bráška Oliver. Toho můžete vidět ve filmu Mimořádná událost. „Vzájemně se podporujeme a role si přejeme. Jen pro nás bylo trochu překvapením, když nám Oliver vyfouknul roli ve filmu Chlap na střídačku," směje se Eliáš.

Eliáš Vyskočil začínal hrát v pěti letech

Eliášova cesta ke slávě začala už v pěti letech, kdy ho maminka přivedla na casting do Vinohradského divadla. Dítě mi zmizelo v útrobách budovy a vrátilo se s rolí. Nevěděla jsem ani, o jakou roli jde a co casting obnáší. To bylo v listopadu a v únoru už se konala premiéra," vzpomíná na Eliášovy začátky jeho maminka.

Čenda z Ulice žádný průšvihář není

Eliášův Čenda měl v seriálu Ulice aférku se spolužačkou Anežkou. V reálném životě prý ale Eliáš zatím na lásku čeká. „Všichni ve třídě jsme kamarádi, bavíme se spolu a vídáme se i mimo školu. Nejsme žádní průšviháři, jsme mezi učiteli docela oblíbení. Ve třídě asi ani nemáme takové vztahy jako Čenda s Anežkou. Ani já holku nemám," tvrdí Eliáš a trochu se červená. A nelžeš nám?" vstupuje do rozhovoru jeho mladší bratr Oliver.

V bufetu si Eliáše Vyskočila dobírá celá škola

Jak Eliášovi spolužáci vnímají jeho slávu?Berou to v pohodě. Moc se o tom nebavíme. Ale je pravda, že když jsem dělal film Léto patří rebelům, tak jsme si ho pouštěli v hodině občanské výchovy. Jen je škoda, že šel do kin dva dny předtím, než je zavřeli kvůli pandemii koronaviru," lituje Eliáš slabé návštěvnosti. Film nicméně získal Cenu Německé kritiky za nejlepší dětský/rodinný film.

Ulici sleduje celá škola. Vždycky, když přijdu do bufetu, tak slyším: ,Á, pan herec si jde pro svačinu!' Ne, jsem za to rád, je to jenom sranda. Všichni to tak berou," vypráví Eliáš, který aktuálně chodí do třetího ročníku osmiletého gymnázia.

„Zrovna přemýšlím, jestli budu na gymplu zůstávat, nebo bych se chtěl věnovat něčemu jinému. Nevím, jestli je herectví cesta. Teď navštěvuji kurzy zpěvu a herectví na Pražské konzervatoři, potom se uvidí," plánuje Eliáš.

Eliáš Vyskočil má talent na klavír i šerm

Prostřední ze sourozenců je velkým klavírním talentem, vyniká především v improvizaci. Ve volném čase se věnuje také šermu, kde slaví velké úspěchy. Šermuju, protože šermuje i můj táta. Teď se do toho pustil i Oliver," líčí Eliáš. „Mám Instagram, ale moc mě nebaví ho spravovat. Maximálně třeba nasdílím to, co tam dává Ulice. Vlastní příspěvky tam moc nedávám," kaje se dětský herec.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články