Mimořádná událost s Janou Plodkovou: Hraje tak přesvědčivě, že bych s ní nechtěl žít, říká Igor Chmela

Mimořádná událost s Janou Plodkovou: Hraje tak přesvědčivě, že bych s ní nechtěl žít, říká Igor Chmela
Zdroj: se souhlasem CinemArt
Mimořádná událost: Měla to být pomalá a klidná cesta lokálkou. Jenže když se objeví menší problém......strojvedoucí Miloš (Václav Kopta) musí zastavit uprostřed polí a vystoupit. Vlak se sice záhy pohne, ale bez Miloše. Ten zůstává osamocen na kolejích.V lokálce se sejde pestrá skupiny lidí. Jsou tady instruktor autoškoly Roman Hála (Igor Chmela) a jeho manželka Romana (Jana Plodková), kteří jedou na víkend na chatu.Roman (Igor Chmela) je tramp jako z příručky, ale také učitel v autoškole. Protože hrozně rád řídí všechno a všechny, pustí se i do řízení situace v neovladatelné lokálce...+ 6 fotek+ 7 fotek

Mimořádná událost je česká komedie s Janou Plodkovou, Igorem Chmelou a Jenovéfou Bokovou. Snímek natočil Jiří Havelka, autor hitu Vlastníci. Teď dal také dohromady nesourodou skupinu lidí, ovšem vystavil je vskutku mimořádné události...

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 02. 02. 2022 12:00

Děj filmu Mimořádná událost: Měla to být klidná cesta lokálním vláčkem, který veze skupinu lidí vstříc hezkému víkendu. Jenže pak strojvedoucí Miloš (Václav Kopta) musí zastavit uprostřed polí a opravit drobnou technickou chybu na brzdách. Než se ale naděje, vláček mu sjede z kopce a uhání pryč... Českou komedii Mimořádná událost uvedla do kin společnost CinemArt.

Vlastníci ve vlaku

Když se v roce 2019 objevili v kinech Vlastníci, filmová verze úspěšného stejnojmenného představení Jiřího Havelky, byl z toho nečekaný hit. Na domovní schůzi, které se účastní podivné figurky, jaké bohužel všichni známe, se podle specializovaného webu Kinomaniak přišlo podívat 321 517 diváků. Havelka se na to pokouší navázat dalším příběhem nesourodé skupiny lidí, kteří se octnou v uzavřeném prostoru. Teď ovšem nemají možnost úniku, neboť sedí v rozjetém vlaku.

Vagón je vlastně hrozně malý prostor, a na place museli být pořád téměř všichni a do toho celý štáb, takže ta stísněnost si samozřejmě někde vybrala svou daň," přiznává režisér Jiří Havelka v materiálech pro novináře. A dodává, že třeba kameraman, který by se odrážel ve sklech, musel celé natáčení strávit pod černým hadrem. Komedie Mimořádná událost se točila 10 dní v ateliéru a 10 dní ve skutečném prostředí.

Jana Plodková v Mimořádné události

Jednu z hlavních rolí ve filmu Mimořádná událost má Jana Plodková, která představuje Romanu, manželku typického českého trampa. To znamená, že s ním musí o víkendech jezdit na chalupu, lépe řečeno do srubu. „Už podle zjevu Romana vypadá, že není úplně v ideálním stavu. Jejím největším přítelem totiž není její manžel Roman. Pro mě je to velká výzva, je to protipól mých dosavadních rolí a jsem za to ráda," říká Jana Plodková.

Romana se v průběhu jízdy posilňuje alkoholem a postupně ji to mění. „Ona hraje tak přesvědčivě, že bych s ní nechtěl žít," dodává její filmový manžel Igor Chmela.

Zdroje informací:

Cinemart.cz: Mimořádná událost

Kinomaniak.cz: Vlastníci

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články