Kill Bill: Uma Thurman zažívala opravdové peklo, ušetřen nezůstal ani režisér Tarantino

Kill Bill
Zdroj: se souhlasem České televize
Kill Bill: Uma Thurman se jako Nevěsta, bývalá členka vražedného komanda, touží pomstít svému bývalému šéfovi, který z její svatby udělal krvavá jatka. Projekt Kill Bill tvoří dva snímky, které šly do kin v rozmezí několika měsíců. Quentin Tarantino dlouho mluvil i o trojce, ale patrně nikdy nevznikne.Dublérka Umy Thurman si během natáčení poranila žebra a zpřetrhala vazy v zápěstí. Zotavovala se celý rok.Uma Thurman obvinila Quentina Tarantina z toho, že i přes její nevoli chtěl, aby sama natočila nebezpečný kousek v autě. Výsledkem byl otřes mozku a poraněná kolena. Režisér se omluvil až díky kampani MeToo.
+ 3 fotky+ 4 fotky

Každý režisér a producent má svou oblíbenou herečku. A nejinak je tomu i u Quentina Tarantina. Bylo by nasnadě říci, že měla díky tomu Uma Thurman během natáčení Kill Billa protekci, ale chyba lávky. Zažívala skutečné peklo. Ale jelikož je karma spravedlivá, nepřišel zkrátka ani Tarantino.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 03. 10. 2020 16:00

Pokud máte rádi kung-fu filmy ze sedmdesátých let, bude pro vás film Kill Bill to pravé. Podívat se na něj můžete dnes ve 22:10 na Prima Cool. Uma Thurman je členkou zabijáckého komanda. Chce však za tímto životem udělat tlustou čáru a mít rodinu. Svatbu však překazí její bývalý šéf Bill. Má se za to, že jsou všichni mrtví, včetně Umy. Ta se však probouzí po pěti letech z kómatu a má jediný cíl: pomstu.

Školení a úchvatná Lucy Liu

Scénář pro Kill Billa vznikal dlouhých šest let a měl dvě stě dvacet stran. Jak režisér Quentin Tarantino, tak i herečka Uma Thurman měli jasno v tom, že by měl film sloužit hlavně jako pocta starým kung-fu snímkům. V této oblasti ale čekalo Umu ještě menší školení. Musela zhlédnout několik klasik žánru, včetně filmu Pro hrst dolarů.

Pro roli O-Ren Ishii chtěl původně Tarantino japonskou herečku, když mu ale předvedla své umění herečka Lucy Liu, neváhal a okamžitě jí nabídl roli. Nevadilo mu ani přepsat celý charakter postavy, který se musel změnit z rodilé Japonky na Američanku čínského původu.

Fóbie z rakve

Ačkoli se může zdát, že je Uma Thurman silnou ženou, která se ničeho nezalekne, není to tak. V mládí musela čelit šikaně kvůli své hubené postavě, velkému nosu a větším, spíše mužským, chodidlům. Někteří zašli ve svých posměšcích až tak daleko, že ji přesvědčovali k tomu, aby šla na plastickou operaci.

Kromě vzhledu se však potýkala i s panickou hrůzou z uzavřených prostor čili klaustrofobií. Natáčení Kill Billa se tak pro ni stalo doslova peklem, když ji zaživa pohřbili. Po tom, co konečně prorazila pěstí víko rakve a vyhrabala se ven, se jí muselo velmi ulevit. Přestože zde zapracovali trikaři, ležet v malé rakvi pro ni určitě nebylo příjemné.

Hektolitry krve a zraněný Tarantino

Pro film mělo být použito až 1700 litrů umělé krve, přičemž většina byla použitá ve scéně, kdy Uma bojuje s armádou O-Ren Ishii, která si říká Crazy 88. Tarantino ale věděl, že se nemá nic přehánět, takže aby si snížil rating filmu, nechal udělat celou bitvu pouze v černobílé barvě.

A ostatně ani on sám nebyl ušetřen. Když herečka Chiaki Kuriyama alias Gogo natáčela scénu s roztočeným řemdihem, omylem se jí podařilo zasáhnout právě samotného Quentina. Ten to odnesl bolestivou modřinou na rameni.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Kill Bill

Prima Cool: Kill Bill

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články