Česká klasika: Jak na kvalitní domácí paštiku?

Připravte své lásce domácí paštiku.
Zdroj: Mall.tv
Připravte své lásce domácí paštiku.Pikantní pro pány a jemná pro dámy.Láska prochází žaludkem, vsaďte na domácí paštiku.Kanapky s paštikou jsou originálním pohoštěním k filmu.+ 1 fotka+ 2 fotky

Paštika. Ne nadarmo se o Češích říká, že jsou národem paštikářů. Bohužel je to ale míněno jako posměšek v návaznosti na náš národ sedící na pláži v Bibione či Chorvatsku a cpoucí se májkou z konzervy. Vylepšete tedy našim krajanům reputaci a připravte si doma luxusní paštičku.

Petra Járková
Petra Járková 27. 02. 2019 10:00

O lásce je známo, že prochází žaludkem, proto se snažte svého partnera dobře pohostit a pěkný večer na sebe nenechá čekat. Připravte třeba lahodnou domácí paštikuChutná paštika se dá klidně vyrobit ve dvou variantách, jemnější pro dámy a ostřejší pro pány, je proto spolehlivým tipem, jak své milované potěšit. 

Na dvě větší paštiky budete potřebovat:

15 g másla, 2 lžíce olivového oleje (na smažení)

dalších 125 g másla do paštiky

a 150 g k přepuštění

1 menší cibule

3 stroužky drceného česneku

500 g očištěných krůtích jater

50 ml dobré whisky

40 ml smetany na vaření

mořská sůl

pár snítek rozmarýnu

2 lžičky zeleného pepře

pár plátků sušené slaniny

a chilli vločky

A jak na to?

Cibuli nasekejte nadrobno, česnek prolisujte. Játra očistěte a nakrájejte na menší kousky. Ve velké pánvi na středním plameni nechte rozehřát máslo a olej. Přidejte cibuli, česnek a rozmarýn a restujete 2 minuty. Pak přidejte játra a restujte další 3 minuty. Následně vlijte whisky a nechte pobublávat, dokud se všechna tekutina neodpaří. Přidejte změklé máslo a smetanu. Směs si přendejte do vyšší nádoby, ve které ji rozmixujte dohladka. Osolte.

Do dámské verze přidejte drcený zelený pepř. Do ostřejší pánské verze chilli vločky. Připravené zavařovací sklenice vymažte máslem. Sklenici na ostřejší paštiku pak ještě vyložte sušenou šunkou. Poté do nich přendejte paštiky. Na jejich povrch ještě patří přepuštěné máslo. Do přepuštěného másla určeného pro dámy přijde lehce podrcený zelený pepř a několik menších snítek rozmarýnu. Do pánské verze pak patří lžička chilli vloček.

Aby se vůně propojily a máslo se kořením provonělo, nechte 20 minut stát. Teprve poté jím zalijte celou horní plochu vychlazené paštiky. Na závěr dejte na noc do lednice.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články