Vykouzlete s dětmi neskutečnou hostinu. Nechybí v ní přírodní limonáda ani sladká tečka

Vykouzlete s dětmi neskutečnou hostinu. Nechybí v ní přírodní limonáda ani sladká tečka
Zdroj: pixabay.com

Nápady, jak zabavit děti v karanténě dochází a inspirace, co každý den připravit pro skupinku hladových krků také. Přinášíme vám osvědčené snadné recepty, se kterými vám pomohou i děti. Nejen, že se společně zabavíte, naučíte je něco smysluplného, ale navíc vykouzlíte neskutečnou hostinu.

Speciální projekt
Speciální projekt 27. 04. 2020 00:36

Ne každý se narodil s vařečkou v ruce a ne každého baví stát v kuchyni několik hodin a předvádět kvůli pěti minutám slávy, než bude jídlo snědené, ty nejobtížnější kuchařské postupy. S námi ani nemusíte! Připravili jsme si pro vás dětské menu, které s vaší pomocí snadno zvládnou i ti nejmenší strávníci.

Dle zkušeností, co mají děti rády, jsme vsadili na klasiku. Začneme skvělou jarní zeleninovou polévkou, jako hlavní jídlo si upečeme dokonale křupavé bylinkové kuřátko a sladkou tečkou na závěr bude zdravý malinový koláč. A aby toho nebylo málo, vše spláchneme osvěžující a chutnou limonádou.

Tak pojďme na to! Přejeme vám dobrou chuť a plno zábavy se svými nejbližšími.

Zeleninová polévka s krutony

Zelenina je v tomto čase velmi důležitá. Nejen, že obsahuje vitamíny, které jsou prospěšné pro naši imunitu, ale také vlákninu, která pomáhá se správným trávením. Ne nadarmo už naše babičky říkaly, že polévka je grunt, tak na to rozhodně nezapomínejme. Aby vaše polévka měla skvělou chuť a byla příjemně vychucená, sáhněte po kvalitě. Ideální je koření Kotányi, které má u nás dlouhou tradici a dobré jméno spojené s kvalitou.

Kotányi

Suroviny:

polévková zelenina (mrkev, celer, petržel, květák)

2 cibule

2 stroužky česneku

1 svazek petrželové natě

1 lžička hořčicových semínek

1 pórek

1 bageta

1 polévková lžíce másla

1 svazek tymiánu

troška olivového oleje

2 Kotányi hřebíčky

1 Kotányi bobkový list

1/2 polévkové lžíce Kotányi granulovaného česneku

1 lžička Kotányi soli z mlýnku

špetka Kotányi pepře z mlýnku

Postup:

Polévkovou zeleninu očistěte a nakrájejte na větší kusy. Pórek očistěte a rozkrojte podélně. Zeleninu spolu s tymiánem, petrželovou natí, solí, bobkovým listem, hřebíčkem a hořčicovými semínky dejte do hrnce, přidejte trošičku olivového oleje a zalejte asi 2 l vody. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni přibližně 1 hodinu. Osolte a opepřete. Bagetu nakrájejte na malé kostky a opečte na pánvi na másle a s granulovaným česnekem do zlatohněda. Polévku ozdobte čerstvou pažitkou.

Pečené kuře na bylinkách s hráškem

Kuře na jakýkoliv způsob je mezi Čechy velmi oblíbené. Ať už se jedná o kuře pečené, grilované, dušené nebo třeba na čínský způsob. My jsme pro vás vybrali jednoduchý, ale velmi chutný recept na bylinkové kuře s hráškem, kde opět jídlo vyzdvihnou skvělé kořenící směsi od Kotányi. Dnes jsme si posvítili na Kotányi bylinkové kuře.

Kotányi

Suroviny:

2 kuřecí stehýnka

1 lžíce marinády Kotányi bylinkové kuře

125ml bílého vína

2 lžíce olivového oleje

½ hrnku mraženého hrášku

2 jarní cibulky, nakrájené

Postup:

Kotányi marinovací mix smícháme s bílým vínem a olivovým olejem. Kuře ponoříme do marinády a marinujeme 1,5 hodiny. Kuřecí stehýnka orestujeme na olivovém oleji, přidáme hrách a jarní cibulku. Promícháme a přilijeme trochu marinády. Stehýnka servírujeme politá šťávou. Skvělou přílohou jsou brambory nebo rýže.

Malinový koláč s kokosovým nádechem

Pokud chcete zdravější variantu dezertu, sáhněte po kokosovém cukru. Ten se vyrábí ze sladkého nektaru květů kokosových palem. Na rozdíl od bílého cukru, který tělu dodává jen prázdné kalorie, obsahuje významné minerály jako železo, zinek, vápník a draslík. Kokosový cukr Nature’s Promise, který seženete v Albertu, navíc splňuje ty nejpřísnější standardy pro biopotraviny.

Albert

Suroviny:

250 g Bio kokosové mouky

1 kypřící prášek

2 vejce

150 g Bio kokosového cukru

200 ml kokosového mléka

100 ml Bio kokosového oleje

200 g mražených malin

moučkový cukr

Na drobenku:

50 g másla

50 g Bio kokosového cukru

50 g Bio kokosové mouky

Albert

Postup:

V jedné míse smíchejte mouku a kypřící prášek. Ve druhé ušlehejte vejce s cukrem do pěny, přilijte k nim kokosové mléko a olej. Nakonec vmíchejte mouku s kypřícím práškem. Těsto rozprostřete rovnoměrně na pečicí papír a navrch naskládejte maliny. Z másla, cukru a mouky udělejte drobenku, kterou posypte koláč. Pečte 30 minut nebo dozlatova na horkovzdušný program při 160 °C. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.

Přírodní limonáda s osvěžující příchutí

Albert

Hledáte zdravější alternativu ke slazeným limonádám? Jde to i bez chemie! Alternativu nabízí oblíbená značka Nature’s Promise. Půllitrové limonády z přírodních ingrediencí s příchutí červený grep; pomeranč a citron; nebo v kombinaci citron, limeta a zázvor zakoupíte exkluzivně v obchodech Albert. Čerstvá ovocná šťáva ve vyváženém poměru s neperlivou vodou uhasí žízeň i potěší chuťové pohárky. Pamatujte, že nejlépe chutná vychlazená.

Zdravé a kvalitní mlsání

www.pralinky.com

Pokud chcete nějaký koláč, dort nebo dezert netradičně ozdobit něčím vážně lahodným, sáhněte po belgických pralinkách Leonidas. Tyto čokoládové bonbóny však můžete vy i vaše děti mlsat i samostatně. Víte, že se říká, že kvalitní čokoláda je v malém množství zdravá a navíc obaluje nervy, což se po více než měsíci s dětmi doma jistě hodí.

Související články

Další články