Zakončete léto dětskou party: Jak ji uspořádat a jaké občerstvení připravit

Na dětskou party by mělo být občerstvení svěží, barevné, chutné a zdravé.
Zdroj: Pinterest
Na dětskou party by mělo být občerstvení svěží, barevné, chutné a zdravé.Jednohubky:

Suroviny:

tenké plátky chleba 
150 g konzerva rybiček 
1/2 jablka (velkého) 
majonéza (nebo hustý bílý jogurt) 
máslo 
ředkvička 
červená cibule 
pažitka formičky (na linecké pečivo).

Následně pokračujeme jako při tvorbě jednohubek.
Mini cheesecake:

Suroviny:

130 g máslových sušenek
80 g rozpuštěného másla
360 g sýru Philadelphia (Lučiny)
7 lžic rozpuštěného medu
2 vejce
1/2 kávové lžičky citronové kůry
250 g tvarohu
sezonní ovoce, máta. 

Postup:

Sušenky rozdrtíme v mixéru a přidáme rozpuštěné máslo. Smícháme. Připravíme si formu na muffiny a košíčky. Do košíčků rozdělíme připravenou hmotu a uhladíme. Dáme na 10 minut do lednice.

Mezitím si připravíme sýrovou směs. Vyšleháme sýr Philadephii (Lučinu) s medem. Postupně přidáme vejce, citronovou kůru a na konec tvaroh. Vše prošleháme. 

Směs naplníme do košíčků, uhladíme a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 150 °C. Pečeme 18 - 20 minut. Po vyndání z trouby necháme zcela vychladit, poté i s formou přeneseme do lednice, kde necháme alespoň 2 hodiny ztuhnout a vyjmeme z košíčků (nenechávejte v košíčcích přes noc - špatně by se pak odlepovaly!). Vanilkový pudink s mascarpone a ovocem:

Suroviny:

500 ml mléka
4 lžičky krupicového cukru
1 sáček vanilkového pudinku
150 g mascarpone
250 g jahod
1/2 hrnku borůvek
mátové lístky na ozdobu.

Postup:

Nejdříve si uvaříme vanilkový pudink tak, že do hrnce se silným dnem dáme vařit 400 ml mléka. Zbylých 100 ml smícháme v hrnečku s pudinkovým práškem.
Do mléka na sporáku přisypeme krupicový cukr a ještě předtím, než se začne vařit, zašleháme mléko s pudinkovým práškem.
Přivedeme za stálého míchání k varu a na mírném plameni vaříme asi dvě minuty do zhoustnutí. Odstavíme a necháme vychladnout. Občas promícháme, aby se netvořil škraloup.
Jahody omyjeme, očistíme a asi třetinu jich nakrájíme na malé kousky.
Do vychladlého pudinku zašleháme mascarpone a nakrájené jahody. Rozdělíme do pohárů nebo misek a dozdobíme zbylými jahodami a borůvkami. Nakonec do každé misky zapíchneme lístek máty.
+ 1 fotka+ 2 fotky

Před dvěma měsíci byl konec prázdnin pro každého školáka v nedohlednu, dnes je tomu jinak. Škola už klepe na dveře a vaše děti mají šanci strávit s kamarády poslední letní víkend. Připravte jim tedy stylové ukončení léta s něčím dobrým na zub.

Petra Járková
Petra Járková 31. 08. 2019 12:00

Hudba je základ

Nejdůležitější roli při přípravě party hraje věk dětí. Pro nejmenší vyzdobte místo oslavy ve stylu pohádky, kterou mají nejraději. V současnosti je populární výzdoba ve stylu dětských kreslených filmů. Takové prasátko Peppa, Tlapková patrola nebo Mickeyho klubík jsou sázkou na jistotu.  Stejnou pozornost věnujte i výběru hudby. Měla by zahrnovat pohádkové hity, které děti znají, a rovněž dětskou taneční hudbu na "diskotéku" pro ty starší.

Zábava a hry

Děti milují hry a překvapení. Část party proto zorganizujte formou soutěží nebo her a pro výherce si připravte malé dárky a sladkosti. Nejlepším překvapením může být, když se na večírku objeví oblíbená pohádková postava.

Klaun je sázkou na jistotu

Děti musíte vtáhnout do děje, nesmí se nudit. Nechte je vystoupit s písničkou či představením. Osvědčenou variantou je pozvat klauna, který děti baví a organizuje pro ně soutěže a hry. Vy tak máte čas věnovat se dospělým, kteří samozřejmě nesmí být zapomenuti.

Občerstvení

Zdravé, nebo oblíbené? Zvolte kompromis nebo zamhuřte oči nad množstvím pizz a smažených pochoutek, které děti milují. K pití podávejte ovocné džusy a dětské šampaňské. Praktické jsou také jednohubky, děti je nemusejí složitě krájet a jíst vsedě za stolem, ale mohou si ji "šoupnout" do pusy a běžet si hrát dál.

NA RECEPTY VHODNÉ NA DĚTSKOU PARTY SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články