Pikantérie z natáčení filmu Superman se vrací: Hlavnímu hrdinovi museli digitálně zmenšit rozkrok

Superman se vrací
Zdroj: Nova Cinema
Superman se vrací je další z řady filmů o slavném komiksovém hrdinovi. Tentokrát se chystá vypořádat se zločincem Lexem Luthorem. Natáčelo se v Austrálii, Kanadě i New Yorku.
Časopis Empire zařadil tento snímek do žebříčku nejlepších filmů všech dob.
Ve filmu můžeme vidět úctyhodných 1400 vizuálních efektů.
Přípravy na film trvaly celých patnáct let.
+ 3 fotky+ 4 fotky

Film Superman se vrací je dalším počinem ze široké škály snímků o komiksových superhrdinech. Věděli jste, že se natáčel dlouhých patnáct let? A že hlavní hrdina měl tak napnutý rozkrok, že mu ho museli digitálně upravit?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 27. 09. 2020 16:00

Patříte k fanouškům filmu Superman se vrací? Pak se můžete podívat dnes ve 20:00 na Nova Cinema, jak zatočí s dalším zloduchem. Je tomu již pět let, co se Superman odebral do vesmíru, aby tam hledal pozůstatky planety Krypton. Mezitím se dostal na svobodu zločinec Lex Luthor, jenž díky výhodnému sňatku získal miliony, které použije na cestu do Antarktidy. Tam ukradne krystaly, s jejichž pomocí vyřadí proud na celém východním pobřeží.

Nejdéle rozpracovaný film Hollywoodu

Je to opravdu neuvěřitelné, ale stalo se. Obvykle se výpravnější film točí dva, případně tři roky. Superman se vrací však zabral celých patnáct let. Problémy byly hlavně s producenty a režiséry, kteří byli neustále přeobsazováni. Šarádám neunikli ale ani možní adepti na hlavní role. Měnili se celkem sedmkrát.

Není tak divu, že se film zařadil mezi nejdražší projekty roku 2006. Jeho rozpočet činil 270 milionů. Přičemž 30 milionů bylo ihned utraceno na sepsání scénáře. Zbytek financí se použil na již zmíněnou patnáctiletou přípravu snímku Superman se vrací.

Volné pokračování

Film Superman se vrací navazuje na první dva snímky o tomto superhrdinovi, který patří mezi ty úplně nejstarší komiksové postavy. Tvůrci se však vyhnuli dějům ze třetího a čtvrtého pokračování, neboť ty zažily u diváků velký propad.

Přesto, když řekne Superman Lutherovi ve čtvrtém díle, že se uvidí za dvacet let, má pravdu. Pokračování mělo premiéru v kinech přesně za dvě dekády od natočení této scény. Ale tím narážky na předešlá dobrodružství Supermana zdaleka nekončí. Třeba když hrdina zachrání padající letadlo se svou láskou Lois Lane, je to přímý odkaz na úplně první film z roku 1978.

Dva filmařské podfuky

Internet je mocná věc a nejinak tomu bylo i v době uvedení Supermana. Aby měli tvůrci jistotu, že se film nedostane kvůli pirátům na internet ještě před premiérou, přejmenovali ho na Red Sun. Upřímně, kdo by pod názvem Rudé slunce čekal Supermana?

Další případ menšího podfuku se týkal přímo hlavního hrdiny, herce Brandona Routha. Nejprve musel kvůli roli přibrat až dvanáct kilo svalové hmoty. Když ho navlékli do modrého trikotu, zdálo se vše perfektní, až na jednu věc. Měl příliš velký rozkrok. Vše se vyřešilo digitální úpravou v postprodukci.

Zdroje informací:

Wikipedia.cz: Superman se vrací

TV Nova: Superman se vrací

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články