Chlap na střídačku s Ivanou Chýlkovou a Jiřím Langmajerem: Pokud existuje peklo, pouští tam tenhle film, říkají diváci

Chlap na střídačku s Ivanou Chýlkovou a Jiřím Langmajerem: Pokud existuje peklo, pouští tam tenhle film, říkají diváci
Zdroj: se souhlasem TV Prima
Chlap na střídačku: Když Zuzana (Ivana Chýlková) zjistí, že její manžel Jiří (Jiří Langmajer) má milenku, rozhodne se pro neobvyklý krok. Navštíví Lenku (Lucie Žáčková)......a domluví se s ní, že se prostě budou o Jiřího dělit. Jenže to, co všichni původně považovali za zajímavý a funkční nápad, se postupně změní v noční můru. Obě dámy svedou ne vždy čestný souboj o svého chlapa.V komedii Chlap na střídačku si Jiří Langmajer zahrál docenta literatury, jeho manželka v podání Ivany Chýlkové je zase učitelkou houslí.+ 1 fotka+ 2 fotky

Chlap na střídačku je česká komedie s Ivanou Chýlkovou a Jiřím Langmajerem, kteří se octnou v milostném trojúhelníku. Zatímco pro něj by to teoreticky mělo dopadnout dobře, neboť mu manželka povolí milenku, ve skutečnosti to je úplně naopak...

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 20. 03. 2022 10:00

Chlap na střídačku: Učitelka houslí Zuzana (Ivana Chýlková) má spokojené manželství, alespoň si to dlouhá léta myslela. Její manžel Jiří (Jiří Langmajer) má totiž milenku. Jenže když na to Zuzana přijde, navštíví onu dámu a představí jí překvapivou nabídku - budou se o Jiřího dělit... Komedii Chlap na střídačku z roku 2020 vysílá TV Prima dnes ve 20:15.

Jiří Langmajer a velké střídání

Vztahová komedie Chlap na střídačku je lehce utajovaný remake francouzského snímku Garde Alternée režisérky a scenáristky Alexandry Leclère. Čeští tvůrci se původně snažili vyhnout spojení, ale pak šli s pravdou ven. „Film je český remake francouzského snímku. Distributor jej zakoupil od producentů na základě jeho zhlédnutí na festivalu. Petr Zahrádka se podílel na jeho adaptaci, úpravě dialogů, zkrátka převedení do českého prostředí, jakkoli původní francouzský snímek předtím sám neviděl,“ cituje deník Právo Martina Kubištu, tiskového mluvčího producenta filmu Bohemia Motion Pictures.

Proč je tenhle úvod vlastně důležitý? Protože Petr Zahrádka, režisér a autor české verze scénáře, natočil i přes účast zajímavých herců - Ivana Chýlková, Jiří Langmajer, Iva Janžurová, Pavel Nový - jednu z nejhorších komedií v novodobé české historii. A původní francouzský snímek je v tom nevinně.

Je to film od začátku do konce tak důsledný ve své nevtipnosti, nedějovosti, inscenační topornosti a kašlání na jakýkoliv rytmus a komediální timing, že mi už někdy po dvaceti minutách (těch minut je reálně celkem 109, pocitově nekonečně mnoho) vzal veškerou vůli k životu," píše Matty na fanouškovském webu ČSFD.cz.

A není sám, kdo nad nepovedeným Chlapem na střídačku kroutí hlavou. „Postavy se chovají náhodně, nevěrohodně. Je to jako kdybych kolegovi v práci zničehonic prošlápnul koleno a o hodinu později se ho s čistou myslí zeptal, kdy vyrazíme na kolo," dodává castor.

Ivana Chýlková se dělí o Jiřího Langmajera

Východiskem komedie Chlap na střídačku je to, že milenka hlavní postavy je legitimizovaná a ženy by teď se o něj měly v klidu dělit. Jenže ne tak docela, začne soupeření, kdy se Ivana Chýlková a Lucie Žáčková snaží Jiřího Langmajera buď vyřadit z provozu špatným jídlem, nebo utahat v posteli, aby neměl sílu na tu druhou.

Jak je tady Langmajerova postava podaná, o takového chlapa by si rozumná ženská kolo neopřela," píše honajz. A není sám. Spousta diváků se podivuje nad tím, proč dámy soupeří „o vypelichaného samce s nímž je nuda." Diváci často připomínají, že jde o jakýsi feminismus po česku. Postava Jiřího Langmajera podvádí svou manželku, ale vlastně se staví do role oběti a může mít i milenku.

Pokud existuje peklo, věřím, že tam ve smyčce pouštějí tenhle film," dodává už jednou citovaný Matty. Chlap na střídačku se prostě nepovedl, i přes účast výtečných herců, kteří s přibývajícími minutami nemají co hrát. A člověku je až stydno se na to všechno koukat.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Chlap na střídačku

ČSFD.cz: Chlap na střídačku

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články