Startuje nový seriál Osada: Tomáš Hanák a Ivana Chýlková míří mezi chaotické chataře

Startuje nový seriál Osada: Tomáš Hanák a Ivana Chýlková míří mezi chaotické chataře
Zdroj: se souhlasem České televize
Seriál Osada: V chatové oblasti platí mnoho pravidel a vyznává se zde nejedna tradice......nejdůležitější je ale pohoda......tu si nedá nikdo vzít, i kdyby měly z nebe padat trakaře.Chaty obývají starousedlíci i nová generace.+ 2 fotky+ 3 fotky

Osada je podzimní novinka České televize. Za seriálem stojí Petr Kolečko, autor úspěšného MOSTU!, který se tentokrát vydal do prostředí důvěrně známého řadě Čechů - chatařské oblasti. V Osadě uvidíme Pavla Nového, Ivanu Chýlkovou nebo Tomáše Hanáka.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 03. 09. 2021 11:00

Děj seriálu Osada: Češi jezdí rádi na chaty, a to proto, že se tam mohou hodit takzvaně do klidu. A v pohodě zůstanou za každou cenu, i kdyby měli někoho zabít. V první epizodě se bude řešit vykradení chat a volba nového náčelníka, ten minulý se totiž pohřešuje. V sázce je toho hodně, odcizená byla i Milena a Roman – motorovka s křoviňákem. Na pilotní díl seriálu Osada se můžete podívat dnes ve 20:10 na ČT1. 

Milionář, spisovatelka, ajťák a voják

Pokud máte rádi svérázné postavičky, v seriálu Osada si přijdete na své. Je tady třeba milionář, který tají své bohatství, aby zůstal v osadě oblíbený. Nechybí však ani zástupkyně “umění”, autorka červené knihovny. Anebo ajťák, který je tak neschopný, že musí sekat dříví dle návodu na internetu. Třešničkou na dortu je však voják ze speciálních jednotek, který ve skutečnosti pracuje jako kadeřník v salonu své ženy.

Tyto a další postavy z chatové osady spojují neměnné tradice a pravidla, jež dodržovali už jejich dědové. Nejdůležitější je všeobecná pohoda, ta musí být za každou cenu. Jinak by celé chataření pozbylo jakýkoli smysl.

Jemný i drsnější humor Petra Kolečka

„Baví mě tato seriálová nadsázka. Nikdo není normální, každý má své specifikum. Brala jsem to jako určité mimikry, které nám ukazují vzorník nás lidí, různé vlastnosti a postoje ze všech různých sociálních, názorových a věkových skupin,” řekla pro deník.cz Petra Nesvačilová, představitelka Heleny Rubalové. Její manžel sice miluje armádu a všechno s tím spojené, ale rovněž vypomáhá u ní v kadeřnickém salonu.

„Humor Petra Kolečka (autora scénáře) zbožňuju,” dodal Filip František Červenka, kterého diváci velmi dobře znají ze seriálu Most. Je příjemný, občas tvrdší, ale přesně takový má podle mě humor být.”

Ivana Chýlková a Tomáš Hanák v Osadě

Seriál Osada je vskutku hvězdně obsazený seriál. Starousedlíky ztvární Jana Švandová a Pavel Nový. Čerstvou krev zase obstará Pavla Beretová a Martin Myšička. Dorazí také Ivana Chýlková, Tomáš Hanák, Igor Bareš, Josef Polášek či Jana Plodková. Titulní píseň Má chata, můj hrad složil a nazpíval Xindl X.

Zdroje informací: 

Česká televize: Osada 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články