Drsné pozadí natáčení seriálu Rapl: Herce trápil hlad a teploty hluboko pod bodem mrazu, šlo i o život

Drsné pozadí natáčení seriálu Rapl: Herce trápil hlad a teploty hluboko pod bodem mrazu, šlo i o život
Zdroj: se souhlasem České televize
Hlavním hrdinou seriálu Rapl je detektiv Kuneš, který se musí odklidit do pohraničí. Za napadení přítele své bývalé partnerky mu totiž hrozí vyhazov od policie. Je to ale jediný důvod, nebo má ve skutečnosti vyšetřit vraždu policistky Wágnerové?
Lukáš Příkazký prozradil, že je produkce během natáčení trápila hlady.Alexej Pyško zase při natáčení první řady seriálu chytil oboustranný zápal plic.Natáčelo se totiž i v mínus osmnácti stupních a herci se ne vždy mohli teple obléct.+ 2 fotky+ 3 fotky

Natáčení seriálu Rapl nebyla rozhodně žádná procházka růžovým sadem. Obě série vznikaly za velmi drsných podmínek. Někdo se nemohl pořádně najíst, druhý zase bojoval s velkými mrazy a oboustranným zápalem plic. Na které herce čekalo opravdové peklo?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 08. 03. 2021 13:30

Detektiv Kuneš se musí uklidit do zapadlého pohraničí. Zmlátil totiž přítele své bývalé partnerky a hrozí mu vyhazov od policie. Není ale vše takové, jak se na první pohled může zdát. Ve skutečnosti má za úkol přijít na kloub vraždě policistky Wágnerové. Kromě toho musí řešit i spoustu jiných případů, neboť jeho nové působiště má velmi vysokou míru kriminality. Na seriál Rapl se můžete podívat dnes ve 20:15 na ČT 1.

Drsné natáčení

„Točili jsme v Krušných horách a bylo to drsné. Produkce selhala,” řekl pro deník Aha! představitel kriminalisty Lupínka, herec Lukáš Příkazký. „Jídlo není kravina, když jste dvanáct hodin uprostřed lesů. Nebyly žádné pauzy. Byla nám zima a měli jsme hlad. Catering byl od placu vzdálený třeba i tři kilometry. Vzniklo z toho sice něco dobrého, ale po stránce zázemí jsem zatím nic horšího nezažil,” dodal.

Když dojde trpělivost

Své si na natáčení Rapla užil i Alexej Pyško alias šéf policie Rohan. V druhé sérii měl za sebou vypálit šest ran z pistole, při třetí-čtvrté ráně se však zbraň vždy zasekla. „Opakovali jsme to asi patnáctkrát. V těch minus osmnácti! Nakonec se ukázalo, že rekvizitáři měli jiný náboje, než tam patřily. To už mi ujely nervy,” svěřil se Pyško deníku Aha!

„Když se to u mě stane, a naštěstí to není často, stojí to za to. Mám v sobě horkou krev. Nejspíš po mamince. Pochází z východního Slovenska, já se narodil ve Slezsku, takže jsem typický slovensko-slezský bastard, zkrátka typický Čech!” prozradil s úsměvem herec.

Jde o život

Kromě problémů s neposlušnou zbraní se musel Alexej Pyško vypořádat také se zdravotními problémy. „V první řadě jsem chytil oboustranný zápal plic. Teploty skákaly od mínus dvaceti do plus čtyřiceti. V květnu jsme dotáčeli zimní scény v kabátech a šálách a lilo z nás. To nebylo vůbec příjemné.” 

Během natáčení dramatické přestřelky nepomáhali štábu jen zkušení kaskadéři, ale také lesníci. Dle scénáře měl totiž před jedoucí auto spadnout strom. Kvůli financím se vše muselo zvládnout pouze s jedním pokáceným stromem. Stačilo však málo a strom by nespadl před auto, ale na režiséra Jana Pachla, který unikl padajícímu velikánovi jenom o vlásek.

Zdroje informací:

Česká televize: Rapl

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články