Kukačky: Startuje nový český seriál o nejhorší noční můře každého rodiče

Kukačky: Startuje nový český seriál o nejhorší noční můře každého rodiče
Zdroj: Česká televize
Představte si, že byste po několika letech zjistili, že vychováváte cizí dítě.Je dobré to vědět, nebo by měla taková informace zůstat navždy tajemstvím?Pravda navíc na sebe nabaluje další potíže. Na malém městě se totiž nic neutají.A obě rodiny se znají již z minulosti, která nebyla zrovna růžová.+ 3 fotky+ 4 fotky

Česká televize dnes uvede první díl nového seriálu Kukačky, který se inspiroval problémem, s nímž se můžeme setkat prakticky ve všech koutech světa. Záměna dítěte v porodnici se, bohužel, někdy stane. Má to dalekosáhlé následky, hlavně v oblasti citů, psychiky a vztahů všech zainteresovaných.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 08. 01. 2021 16:30

Když se mladý manželský pár dozví, že vychovává cizí dítě, musí se rozhodnout, co bude dál. Celá situace se nedotýká jenom jich, ale i ostatních obyvatel malého města. Společně s tím vyplouvají na povrch i tajemství a nenaplněné touhy. Na premiéru seriálu Kukačky se můžete podívat dnes ve 20:10 na ČT1.

Třebíčská kauza

Vzpomínáte na kauzu záměny miminek, která se odehrála v Třebíči v prosinci 2006? Personál nemocnice si tehdy spletl dvě holčičky – Nikolu a Veroniku. Po třech měsících od porodu se u jednoho páru začaly objevovat první pochybnosti, tedy hlavně ze strany okolí. Známí poukazovali na to, že holčička není vůbec podobná svému tatínkovi.

Libor Broža se proto rozhodl podstoupit test otcovství a výsledek jej nepotěšil. Logicky ho pak napadlo, že mu byla jeho žena Jaroslava nevěrná. Ta to však odmítala a taktéž podstoupila nezbytné testy. Když oba zjistili, že dítě není jejich, rozjeli pátrání po své biologické dceři.

Čermákovi, druhý pár, na tom byli psychicky stejně. Skoro celý rok se starali o cizí dítě. Vzájemná výměna pak proběhla pod dozorem psychologů a velmi zvolna. Oba páry nakonec na porodnictví nezanevřely a vychovaly další děti. I když na odškodnění vymohli přes tři miliony korun, psychickou ujmu to nikdy nevynahradí. Nikola a Veronika se pravidelně navštěvují, nikdo před nimi netají jejich minulost.

Z vlastní zkušenosti

„Díky silnému a jedinečnému tématu máme možnost rozvinout drama, které je založeno na reálných vztazích rozdílných osob, jež vystupují v každodenních, běžných situacích, které přináší život,” řekl producent seriálu Jan Lekeš. Inspirací mi byla vlastní zkušenost,” dodává autor scénáře Jan Coufal, který má na svém kontě televizní hity jako Vyprávěj a První republika. Mé mamince přinesli po porodu jiného kluka. Všimla si toho po pár minutách a hned to vyřešila.”

Jak již bylo uvedeno, celý příběh začíná v malém městě, kde se jeden manželský pár po lékařském vyšetření dozví, že šestiletý syn pravděpodobně není jejich. Do děje vstupuje další rodina, která se s tou první dobře zná. V minulosti se jejich cesty již jednou propletly. Nebylo to zrovna v dobrém.

Raději nevědět

Jak se na své role dívají představitelé mladého páru Marek Adamczyk a Marta Dancingerová? Každý z nás se někdy dostane do situace, kdy má pocit, že se mu rozpadl celý svět,” říká Adamczyk. Všechny doposud samozřejmé věci jsou úplně jinak. Vše se musí znovu přehodnotit. Nejprve mne překvapilo, jak má postava reaguje, pak jsem si ale uvědomil, že v takové chvíli člověk již nemůže důvěřovat světu, ve kterém doposud žil.”

„Nedokážu si takovou situaci představit,” prozradila Dancingerová. Pokud by k něčemu takovému u mne došlo, raději bych si přála, abych se o tom nikdy nedozvěděla,” dodala na závěr.

Zdroj informací:

Česká televize: Kukačky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články