Čím se živí herci ze seriálu Most!: Stárková hlídá děti, Godla se vzdal veřejně prospěšných prací

Most! je komediální televizní seriál České televize. Děj se odehrává v severočeském Mostě, kde žije poněkud omezený hrdina – ztroskotanec Luděk Říha v podání Martina Hofmanna.
Zdroj: Česká televize
Dříve, než se tvůrci seriálu rozhodli pro název Most!, byla ve hře i varianta Ženodlak. Měla poukazovat na to, že transsexuál Pavel/Dáša (v podání Eriky Stárkové) žije dvojím životem, ve dne jako muž a v noci jako žena.Kvůli větší věrohodnosti byla herečka Erika Stárková předabována hercem Janem Cinou, aby její hlas připomínal více muže.Martin Hofmann vnesl do postavy Luďana hodně ze sebe. Zprvu spíše ukňouranou a nerozhodnou osobu pozměnil na bezohledného burana.Zdeněk Godla, alias Franta, musel své rodině a známým vysvětlovat, že ač jde o nekorektní humor, je to stále humor a ne rasismus.+ 6 fotek+ 7 fotek

Je tomu rok, kdy se na televizních obrazovkách objevil svérázný seriál z produkce České televize s názvem Most! Divácky byl tak úspěšný, že zastínil třeba i kriminálku Rapl. Jak se daří hlavním postavám? Pomohl jim Most!, který ČT aktuálně reprízuje, k lepší kariéře či změně zaměstnání?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 13. 01. 2020 15:32

Most!, osmidílný seriál České televize o svérázné partičce ze stejnojmenného severočeského města, trhal po svém uvedení divácké rekordy, průměrně každý díl sledovalo 1,6 milionu diváků. Druhé řady Mostu se sice zatím nedočkáme, ale můžeme jej sledovat v repríze každé pondělí od 21.10 na ČT1. Jak se hlavním protagonistům změnil život?

Martin Hofmann (ztroskotanec Luďan)

Nelze jinak než začít snad největším ztroskotancem a omezencem ze všech Luďkem Říhou, alias Luďanem, kterého ztvárnil známý český herec Martin Hofmann.

Není pochyb o tom, že mu tento seriál ve všech směrech prospěl. Vždyť finále první řady sledovaly skoro dva miliony diváků, šlo tak o nejúspěšnější televizní počin za pět let v rámci ČT. Martina Hofmanna zná mnoho lidí ze seriálu Ulice, zahrál si ovšem také třeba v zahraničním hororu Kletba bratří Grimmů.

V minulém roce se objevil v komedii Martina Horského Ženy v běhu, která taktéž zaznamenala velký divácký úspěch. Návštěvnost filmu rostla nejrychleji za celou novodobou historii. Poté následoval film Teroristka s Ivou Janžurovou v hlavní roli a šestidílné špionážní drama z produkce HBO Bez vědomí. Nicméně ani rok 2020 se pro Martina Hofmanna nevyvíjí vůbec špatně, čeká ho totiž natáčení snímků 3Bobule a Havel.

Zdeněk Godla (popelář Franta)

Seriálový popelář Franta, v civilu Zdeněk Godla, se k herectví přichomýtl víceméně náhodou. Začínal ve filmu Cesta ven, a pak v Nikdy nejsme sami a Skokan – zajímavé je, že v obou počinech dostal roli pasáka.

Až politicky nekorektní Most! mu ale otevřel brány k trvalejšímu výdělku. Angažmá v Ordinaci v růžové zahradě 2, kde hraje bratra Boba Švarce, mu jistě pomohlo. Podle dostupných informací může z platu, který převyšuje devadesát tisíc, umořit exekuce, jež ho trápily.

Michal Isteník (výčepní Eda)

Michal Isteník, v Mostu! jako výčepní Eda, je ve skutečnosti vzdělaný a milý divadelní herec. Natáčení seriálu si moc užil. Má trvalé angažmá v Městském divadle v Brně a jeho bratr je prvoligovým fotbalistou.

Erika Stárková (transsexuál Dáša)

Z divadelního prostředí pochází i představitelka transsexuála Dáši, Erika Stárková. Byť se ukázala hned v několika seriálech (například Četnické humoresky, Kriminálka Anděl a samozřejmě již zmíněný Most!), samotným herectvím se nedokáže uživit, takže se, mimo jiné, věnuje hlídání dětí.

Navíc má za sebou velmi těžkou životní zkušenost, do Mostu! naskočila po boji s vážnou nemocí. ,,Těžce jsem onemocněla se štítnou žlázou a rok se dávala dohromady. Přišla jsem i o hlas, což je pro herce stresující. Takže jsem se musela zastavit, bylo to období meditace a transformace," svěřila se Erika Stárková v Show Jana Krause.

Jitka Čvančarová (manželka Luďana)

Herečka měla zprvu z role obavy, vlastně z celkového neúspěchu seriálu. Opak byl nakonec pravdou. Minulý rok jsme ji mohli vidět ve filmu z druhé světové války, Nabarvené ptáče, a v kriminálce Černé vdovy.

NA ZAJÍMAVOSTI O SERIÁLU SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články