Zlata Adamovská dnes slaví 60! Neuvěřitelných 13 let už je hvězdou Ordinace

Za těch třináct let stála Běla před oltářem hned třikrát
Zdroj: archiv TV NOVA
Běla v začátcích OrdinaceV jednom z nejsledovanějších seriálů, který se začala vysílat 6. září 2005, je Zlata Adamovská téměř od počátkuKlapalo jim to několik let a tvořili skvělý párVelkou láskou byl a druhým manželem se stal Eduard Valšík+ 11 fotek+ 12 fotek

Patří mezi naše nejlepší herečky a dabérky. Na svém kontě má celou řadu rolí, ať už ve filmu, v televizi nebo v divadle. Přesto si všichni Zlatu Adamovskou spojují především s nekonečným seriálem Ordinace v růžové zahradě, kde je představitelkou doktorky Běly Valšíkové. A to už čtvrtinu svého života. Pojďte s námi zavzpomínat, jak šel v seriálu čas s nestárnoucí oslavenkyní.

Lenka Chvostová
Lenka Chvostová 09. 03. 2019 10:00

V jednom z nejsledovanějších seriálů, který se začal vysílat 6. září 2005, je Zlata Adamovská téměř od počátku. Naskočila do něj v roce 2006, tehdy ještě jako Běla Páleníková, a vydržela v něm dodnes, tedy dlouhých třináct let. Diváci si totiž sympatickou pediatričku z Kamenice zamilovali. A to i přes to, že postava, kterou ztvárňuje, je tvrdá nejen na sebe, ale i na své okolí.

Za tak dlouhou dobu si Běla zažila mnoho dobrého i zlého. Jako matka vlastního syna Hynka neobstála, ale dostala novou šanci: stala se opatrovnicí dvou malých dětí své kolegyně Marie Pokorné (Dana Batulková), která zemřela na selhání jater. Běla bere Elišku a Vašíka jako vlastní a tak se k nim i chová.

Projít si musela i bojem s vážnou nemocí. Když si nahmatala bulku v prsu, otočil se jí život o 360 stupňů. Rakovina prsu do jejího života zasáhla hned dvakrát. A nebylo to lehké. Když už to vypadalo, že se s vážnou nemocí vypořádala, vrátila se. Chemoterapie ji připravila o vlasy, podstoupit musela mastektomii, tedy chirurgické odstranění prsu.

Všichni muži Běly Páleníkové

Příliš štěstí neměla Běla ani v lásce, muži po jejím boku nikdy dlouho nevydrželi. Do svého prvního manželství vstoupila Běla s Otou Páleníkem a pokud jste věrní fanoušci, tak víte, že s ním má dnes již dospělého syna Hynka (Petr Štěpán). Po rozvodu zůstali přáteli. A Ota Bělu nejednou v Kamenici navštívil.

Velkou láskou byl a druhým manželem se stal Eduard Valšík (Petr Štěpánek). Klapalo jim to několik let a tvořili skvělý pár. Bohužel přišly rozpory, hádky a nakonec Eduardova nevěra se studentkou Janou. Když se jednoho dne Běla vrátila z lázní, načapala ho s milenkou přímo v posteli. Definitivní konec tak byl na spadnutí. Nicméně v kontaktu zůstali a také Eduard v Kamenici Bělu nejednou navštívil. Když pak bylo Běle nejhůř, přijel, aby jí pomohl. A dnes jsou zase partnery.

Následoval vztah s podstatně mladším kolegou z Růžovky Šimonem Žáčkem (Saša Rašilov), který ale Běla nakonec ukončila. Stejně jako vztah s Martinem Jánským (Vladimír Kratina), se kterým došlo na zasnoubení a dokonce skončili až před oltářem. Tam mu ale Běla odpověděla NE. Nebylo to však proto, že ho nemilovala, právě naopak. Chtěla mu dát svobodu a možnost odcestovat do Španělska, aby si v životě ještě něco dokázal. Jánský se po čase vrátil, jejich vztah ale nabral opačný směr a brzy skončil.

Poslední vztah s primářem kamenické nemocnice a dlouholetým kamarádem Viktorem Hofmanem (Jan Kanyza), který o ni usiloval celé roky, už se zdál stabilní. Požádal ji o ruku, ona souhlasila a stali se z nich manželé. Bohužel brzy po svatbě se u Hofmana objevila Alzheimerova choroba. Nechtěl, aby Běla viděla, jak ho nemoc ničí, rozhodl se ji opustit a odjet. Běla jeho rozhodnutí respektovala, i když to pro ni bylo těžké.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články