Přírodní zbraně pro detoxikaci organismu: Jak mít zdravá játra nebo se vyhnout průjmu?

Nezaslouží si i vaše tělo po Vánocích lehčí detox?
Zdroj: unsplash.com
Hodně lidí trpí vážnými zdravotními problémy, jako jsou autoimunitní onemocnění.Je to způsobené i tím, že se špatně stravují.Strava by měla být pestrá a bohatá na vitaminy.Na spoustu neduhů fungují šťávy z citrusů.+ 2 fotky+ 3 fotky

Trápí vás chronická onemocnění? Záněty, horečky, průjmy nebo zvracení – občas to potká každého. Pokud se ale tyto nepříjemnosti dostavují častěji a pravidelně, očividně není něco v pořádku. V tom případě nastává čas na řádnou detoxikaci.

Redaktor
Redaktor 24. 01. 2019 19:18

Důvody mohou být různé – od stresu, hormonální nerovnováhy, bakterií, různých parazitů nebo nevhodných potravin, většinou průmyslově zpracovaných polotovarů. Lidský organismus poté trpí a brání se právě výše uvedenými způsoby. Trendem je léčit nemoc, nikoliv její příčinu. Nemoc se odporoučí, ale organismus je stále oslabený, imunitní systém trpí. Proč se tedy nevydat přírodní cestou a své tělo pročistit přirozeně a bez chemie?

Játra

Na čistá játra platí česnek, kurkuma, kořen pampelišky nebo červená řepa. Šťávou z citronu, jablka či mrkve také nic nezkazíte.




Střeva

Zdravá a fungující střeva budete mít, pokud si dopřejete dostatek vlákniny a probiotických (fermentovaných) potravin. Stejně jako u jater, i zde má své místo česnek, podobně jako fenykl, zázvor nebo aktivní uhlí.


Ledviny

Není žádným tajemstvím, že na nastydlý močový měchýř pomáhají brusinky. Tudíž se jim nevyhýbejte ani pokud chcete mít zdravé ledviny. Obecně platí, že čím dál zůstanete od pesticidů, tím lépe. Prospěje vám i jablečný ocet nebo teplá citronová voda.


Celkový způsob vašeho stravování je velmi důležitý. Průmyslově zpracované potraviny a polotovary s vysokým obsahem soli vašemu organismu opravdu neprospívají. K pevnému zdraví a správnému chodu těla vám pomůže pestrá a zdravá strava bohatá na vitamíny. A samozřejmě pitný režim.


Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články