Podzimní ovocná očista: Pár dní v roce nikoho nespasí, nastartujte se na celý rok

Jablečný ocet si přidávejte do vody.
Zdroj: Pixabay
Pokud už vám budou lézt jablka krkem, vyzkoušejte sílu zeleninových šťáv.Jablečný ocet si přidávejte do vody.Dodržovat pitný režim je samozřejmostí.Na steak s hranolky zapomeňte.+ 1 fotka+ 2 fotky

Každý člověk by měl na podzim a jaře podstoupit několikadenní detoxikační kúru. Ale proč na podzim? Přece proto, aby tělo očistil před zimním náporem, který ho čeká. Přinášíme vám několik tipů na detoxikační proces, který vám pomůže cítit se lépe fyzicky a samozřejmě i psychicky.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 24. 10. 2018 11:37

Pár dní v roce nikoho nespasí

Jarní i podzimní očista jsou pro tělo přínosné. Leckdo si ale myslí, že když po celý rok jí fastfoodové pochoutky, večer u televize běžně spořádá pytlík chipsů a pak na několik dní nasadí tvrdý očistný režim, že to bude jeho zdraví stačit. Jenže nebude. Očista je skvělý krok k tomu, aby ses cítil lépe a aby tenhle pocit vydržel. Vsaď také na zdravou stravu, správný pitný režim a pravidelný pohyb.

Jablečná kúra

Pokud máš rád jablka, tahle kúra nebude ani tolik bolet. Spočívá v konzumaci 1,5 kilogramu jablek po dobu 3-5 dní. Jablka musí být vždy syrová, musíš k nim vypít alespoň 3 litry vody a nebo speciálně vyrobeného bylinkového čaje z vřesu, březového listí, truskavce, měsíčku lékařského a meduňky. Tenhle čaj můžeš pít i 14 dní - samozřejmě v kombinaci s čistou vodou - jablečnou kúru tím báječně podpoříš.

Ocet jako lék

Dobrou službu může v rámci podzimní detoxikaci prokázat i jablečný ocet. Pro tyto účely vybírej spíše bio výrobky. Octová kúra by měla trvat 3 týdny. Během ní každé ráno přidej polévkovou lžíci jablečného octa do sklenice neperlivé vody a vypij ji. Jablečný ocet očišťuje organismus, navíc ještě snižuje vysoký tlak a pomáhá s kožními problémy.

Zelenina na sto způsobů

Super, i když trochu náročnější, je vícedenní zeleninová a ovocná kúra. Když budeš tři dny jíst jablka, mrkev a ředkvičky, tvé tělo se úžasně pročistí. Jde jen o to, jestli máš pevnou vůli. Kromě toho se po třech dnech nemůžeš hned nacpat oblíbeným steakem s hranolky, protože by ti bylo špatně až hrůza. Pokud chceš mít stravu v těchto dnech trochu pestřejší, přidej zeleninové šťávy – z červené řepy, z celeru nebo zelí. A nezapomeň dodržovat pořádný pitný režim, při očistě je potřeba vypít aspoň 2,5 litru čisté vody, aby se mohlo tělo odpadních látek zbavit.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články