Speciální letní potraviny: Proč jsou ty zelené pro vaše tělo nejvhodnější

Obecně lze říci, že všechny zelené potraviny jsou pro tělo prospěšné
Zdroj: Profimedia
Obecně lze říci, že všechny zelené potraviny jsou pro tělo prospěšnéZelený ječmen se stal hitem poslední doby. Šťáva z mladého ječmene je opravdu super potravinou. Je v ní 4x více vápníku, než je v mléce, 22x více železa než ve špenátu a tolik bílkovin, jako najdete v kvalitním steakuHrášek je zdraví prospěšný každému, bez ohledu na věk a pohlaví. Ve svém jídelníčku by jej měli mít sportovci a aktivní lidé, děti a neméně také nastávající maminky. Své nezastupitelné místo má v jídelníčku vegetariánů, kterým obsahem bílkovin nahrazuje masoBrokolice je bohatá na vitamin C, (beta-karoten (provitamin A), vitamin E, vitamin B1, kyselinu listovou (B9) a vitamin B2, z minerálních látek obsahuje především draslík, vápník, fosfor a síru. Bohatá je samozřejmě i na vlákniny. Ale také nadýmá+ 6 fotek+ 7 fotek

Je vám horko, cítíte se bez energie a nejraději byste strčili hlavu do písku a vyndali ji až na podzim? Pak vaše tělo potřebuje vzpruhu. Nakupte si tedy potraviny, které ho pročistí, ochladí a dodají mu znovu sílu. Z čeho můžete vybírat?

Petra Járková
Petra Járková 28. 06. 2019 12:00

Obecně lze říct, že co je zelené, to je pro játra, ledviny a celkovou očistu těla dobré. Chlorofyl, který je v těchto potravinách obsažený, má protizánětlivé účinky, podporuje regeneraci těla a vyplavuje z něj toxiny. Také snižují hladinu cholesterolu v krvi.

Brokolice

Tato zelenina neobsahuje téměř žádné sacharidy, takže je nejen zdravá, ale také dietní. Je také velkým zdrojem vitamínu C, vitamínů skupiny B a draslíku, který srovná krevní tlak do normy. Díky brokolici se tělo zbavuje přebytečné vody a díky vysokému množství hořčíku mohou správně fungovat svaly, srdce, nervová soustava a hormony.

Česnek

Toto přírodní antibiotiku, které umí s tělem zázraky, z něj dokonce vyplavuje škodlivé látky a nakopne vaši imunitu na maximum. V létě je ideální konzumovat česnek čerstvý, protože je bohatý na vitamín C, allicin, který likviduje viry, bakterie a kvasinky. Kromě toho obsahuje i flavonoidy, které na sebe vážou karcinogenní látky. Tento pomocník snižuje také krevní tlak a zabraňuje zužování cév.

Červená řepa

Nejen, že tento zázrak obsahuje velké množství vitamínu C, minerálů, ale také draslík a křemík, které působí proti roztřepeným nehtům a nezdravým vlasům. Červená řepa si poradí i s viry a antioxidanty spolu s vlákninou zapříčiní správné fungování trávicí soustavy.

PODÍVEJTE SE NA ZELENÉ POTRAVINY, KTERÉ UDĚLAJÍ VAŠEMU TĚLU V LÉTĚ DOBŘE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články