Charakteristika znamení Střelec: Nezlomní optimisté, kteří překvapí surovou upřímností

Charakteristika znamení Střelec: Nezlomní optimisté, kteří překvapí surovou upřímností
Zdroj: Pixabay

Víte, že Střelci mají vždy plán, ačkoliv se tváří jako největší ztracenci? Jsou to úžasné bytosti, které nezkazí žádnou zábavu, touží po úspěchu a baví je společnost prominentních lidí. Podívejte se, co jste možná o tomto znamení zvěrokruhu nevěděli. Dokonce se v něm narodil i miláček žen Brad Pitt! A to už stojí za pozornost, co říkáte?

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 22. 03. 2022 06:00

Střelec vládne zvěrokruhu ke konci roku. Lidé narození v tomto znamení jsou dobrodružné povahy, milují společnost, srší vtipem a neradi se hádají. Jsou to laskavé, přátelské a sebejisté osobnosti. Traduje se, že jsou to vizionáři a často svými nápady předběhnou dobu.

Velmi ale záleží na tom, jaký jim vládne ascendent. Někdy trpí nedostatečným sebevědomím a nevěří, že by mohli vést život svých snů. Buď jsou skutečně akční, nebo velcí peciválové. Nic mezi tím. Proplouvají životem oblíbení a respektovaní, ač si často o druhých myslí své. Střelci nemají touhu pomlouvat, kdyby jim ale někdo viděl do hlavy, tak by se opravdu divil.

Střelci jsou nadšení optimisté, kteří nezkazí žádnou zábavu

Střelec touží po seberealizaci. Jsou to nadšení optimisté, kteří mají neskutečně vyvinutou intuici. Nemají sklon upozaďovat svůj život na úkor druhých, vždy myslí na péči o sebe. Jsou dobrodružné povahy, mají smysl pro spravedlnost a vždy si zachovávají svou tvář. V partnerském vztahu od nich očekávejte velkou míru tolerance, Střelci nebývají žárliví. Mají tendenci svým partnerům bez sebemenších pochyb důvěřovat. Když se však zklamou, těžce hledají cestu zpět.

Jsou nezávislí a nikdy se na nikoho neupínají. Pokud jejich vztah skončí, umí z něj odejít s hlavou vztyčenou, ať je to bolí sebevíc. Vždy si totiž umí zachovat důstojnost. Jsou šlechetní a štědří. Nebývají lstiví ani podezřívaví, svět je pro ně jedno velké jeviště. Milují dobrodružství, ale potřebují k němu toho správného partnera. Pokud mají vedle sebe někoho, kdo jim pomůže roztáhnout křídla, umí letět neuvěřitelně daleko.

Surová upřímnost i absence taktu, to je Střelec

Střelcovou silnou stránkou (a někdy naopak slabostí) je surová upřímnost bez špetky taktu. Nemyslí to zle, jen si zkrátka neumějí pomoci. Nechodí kolem horké kaše a věci říkají narovinu. Bývají skvělými milenci, ačkoliv se často drží toho, co důvěrně znají a ke zkoušení nových věcí potřebují nejprve najít odvahu. Mívají velké plány, jsou intuitivní a milují společnost vysoce postavených lidí. Střelci také rádi flirtují a často mají posunuté hranice vnímání toho, co už je nevěra. Jejich partneři musí projevit notnou dávkou tolerance a pochopení.

Jsou velmi inteligentní a vždy si v životě vědí rady. Málokdy propadají chmurám a depresím. Umí se přizpůsobit nenadálým změnám, ačkoliv je mohou ze začátku trochu děsit. Nenechte se tak odradit Střelcovou prvotní reakcí, pokud nebude podle vašich představ. Střelce není jednoduché polapit, musí se skutečně zamilovat. Nikdy nebude s druhým ze zvyku, na to je až příliš laskavý sám k sobě. Pokud si k sobě Střelce či Střelkyni připoutáte, musíte jim dát volnost a svobodu. Bez toho vztah nebude fungovat.

Slavné osobnosti ve znamení Střelce

Tady se vážně zadařilo! Mezi Střelce patří miláček žen Brad Pitt, zpěvačka Tina Turner, věčné rebelky Miley Cyrus a Britney Spears. Nechybí ani herečky Mila Jovovich, Christina Applegate nebo Katie Holmes.

U nás najdeme mezi Střelci například herce Josefa Abrháma, Jaroslava Satoranského či Jana Šťastného. Patří sem také zesnulí Vlastimil Brodský, Jiří Pomeje, Jiří Kodet a Josef Bek. Dále se ve znamení Střelce narodili zpěvačky Petra Černocká, Aneta Langerová a Dara Rolins, moderátoři Libor Bouček a Marek Eben, pěvkyně Andrea Kalivodová, zesnulá herečka Hana Maciuchová nebo legendární skladatel Karel Svoboda.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články