Markovi Ebenovi je dnes 62 let: Manželku mu uvrhla mrtvice v šestadvaceti letech na invalidní vozík

Marek Eben je český herec, moderátor, hudební skladatel, písničkář a zpěvák.
Zdroj: Profimedia
Marek Eben je český herec, moderátor, hudební skladatel, písničkář a zpěvák.Je synem významného českého hudebního skladatele Petra Ebena a Šárky Ebenové, rozené Hurníkové, a synovcem skladatele Ilji Hurníka. Jeho manželkou je Markéta Fišerová.Spolu se svými dvěma bratry (Davidem a Kryštofem) vystupuje ve skupině Bratři Ebenové.Je považován za jednoho z nejlepších českých moderátorů, opakovaně se umístil v divácké anketě TýTý na prvním místě v kategoriích moderátor publicistických pořadů či osobnost zábavných pořadů.+ 4 fotky+ 5 fotek

Poté, co Markéta upadla po mozkové příhodě před 33 lety do kómatu, nikdo jí nedával sebemenší šanci na přežití. Zabojovala a i když ochrnula na polovinu těla, nevzdala se. Velkou oporou jí byl Marek Eben, který v té době ukázal svůj obrovský charakter a srdce.

Petra Járková
Petra Járková 18. 12. 2019 07:00

Herečce Markétě Fišerové bylo 26 let, Markovi Ebenovi o dva roky víc, když jeho ženu zasáhla náhlá mozková příhoda. Upoutala ji na invalidní vozík. Přesto se oba tragickému osudu postavili čelem a hrdě. Oblíbený moderátor nejen taneční show StarDance, ale i skvělý muzikant prozradil, jak se oba s velmi komplikovanou situací smiřovali.

Těžké začátky

„Překonat začátky na vozíčku je velmi těžké. Když poprvé na vozíčku vyjedete ven, je to skutečně těžké a nikdo vám to neusnadní… Moje žena se s tím ale nemaže, k tomu svému handicapu přistoupila, jakože tak to je, ta situace je teď jiná a nemá cenu přemýšlet nad tím, kdyby jiná nebyla. A málokdo to takhle dokáže, nevím, jestli bych to zvládl přijmout jako ona,“ popsal Marek Eben v pořadu Všechnopárty.

Smíření s osudem

„Když se to stalo, teď moje žena je známá z televize, mě znají lidé z televize, a když jsme poprvé vyjeli ven s vozíčkem, tak to bylo jako cirkus Humberto, takovou pozornost jsme měli. Ale když s ním vyjedete popáté, už vám to tak nepřijde, když s ním vyjedete popadesáté, tak se to dá velmi slušně vydržet, a když s ním vyjedete popětitisící, tak už ani nevíte, že ten vozík vezete,“ smál se Marek Eben při vzpomínkách na začátky, kdy se musel společně se svou manželkou poprat s krutým osudem.

Hádky v manželství

Ovšem že by manželství bylo vždy idylické a bez hádek, tomu tak není. „Poprvé jsme se pohádali už v nemocnici na ARO, Markéta nemohla moc mluvit, protože měla tracheotomii, a já potřeboval zjistit, co by chtěla… Myslel jsem, že časopis nebo něco takového. Ne… Náušnice,“ dodal Marek Eben, který s manželkou Markétou první rok po tragédii strávili po špitálech skoro celý. Nejdříve na ARO, následně na rehabilitacích, později v rehabilitačním ústavu.

NA FOTKY MARKA EBENA A JEHO MANŽELKY SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články