Nikola (24): Šla jsem na práva, abych bojovala za spravedlnost. To jsem ještě netušila, koho tam potkám

Nikola (24): Šla jsem na práva, abych bojovala za spravedlnost. To jsem ještě netušila, koho tam potkám
Zdroj: Pixabay

Nikola se na vysoké škole zamilovala do svého vyučujícího. Jeden večer v baru získala odvahu a oslovila ho. Přerostlo to ve vztah, který by ona ráda vykřičela do světa, Martin má ale jiný názor.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 06. 12. 2021 10:00

Vždy jsem chtěla být právničkou. Hájit spravedlnost, prát se za práva křivě obviněných. Dostat se na jednu ze čtyř právnických fakult u nás není zrovna snadné a v cizině se to studovat nedá. Když mi proto přišlo rozhodnutí o přijetí, byla jsem v sedmém nebi. Šla jsem studovat do velkého města, já holka z vesnice. Přišlo mi to jako splněný sen.

Oslovila jsem ho ve studentském klubu

Na jeden předmět jsme často mívali mladého vyučujícího. Byl úžasný, už při studiích mu zřejmě padaly všechny holky k nohám. Měl obrovské modré oči, perfektní vystupování a vzbuzoval přirozenou autoritu. Na jeho hodiny jsem se připravovala klidně do noci a těšila se, až mu ukážu, že opravdu něco umím.

Když jsme se potkali v místním studentském klubu, všechny holky po něm házely oči. "Nedáte si se mnou drink?" sebrala jsem veškerou odvahu posilněnou pár panáky. "Nikolo, dobrý večer. Co vy tady?" zůstával zdvořilý. Bavit se takhle s někým z katedry mimo fakultu bylo neuvěřitelně vzrušující.

To dusno by se dalo krájet

"Piju, přidáte se?" zeptala jsem se znovu. "To bych musel brát jako úplatek. Víte co? Já pozvu vás. Co si dáte?" usmál se. Pak jsme spolu strávili celý večer na baru. Povídali jsme si o všech možných právních aspektech látky, která se momentálně v hodinách řešila, a mě fascinovaly jeho znalosti.

"Už bych měl jít. Zítra učím. I vás," zvedl se k odchodu. Zvedla jsem se také a přiblížili jsme se k sobě sotva na pár milimetrů. "Ehm. Snad abych šel," položil mi ruku na rameno a pokývl. To erotické dusno by se dalo krájet. Toto setkání proběhlo asi čtyři týdny předtím, než jsme spolu začali randit. Tak rychle to šlo. Dělalo mi neuvěřitelný problém se v jeho hodinách soustředit, když jsem věděla, co jsem s ním dělala noc předtím.

Chce to tajit ještě několik let

Domluvili jsme se však, že náš vztah utajíme, protože bych musela okamžitě změnit skupinu. Na zkoušku jsem šla k někomu jinému, aby zpětně nemohl nikdo nic říct. Myslela jsem, že s koncem semestru budeme moct jít s pravdou ven, ale Martin to chtěl utajit až do konce mého studia. To je několik let. Prý by mu to zničilo pověst.

Kolikrát mi to nedá, tak se někomu z fakulty svěřím. Dělá mi problém nechat si to pro sebe. Hlavně se ke mně donáší, že Martin spí i s jinými studentkami. Ráda bych řekla, že to já s ním chodím a s jinou nic nemá. Ale nemůžu. Občas si říkám, jestli náš poměr netají právě proto, aby měl prostor i na další...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články