Brad Pitt začínal jako kuře. Byl i na psychiatrii a měl zakázaný vstup do Číny

Americký herec Brad Pitt: „Na konci devadesátých let mi ze sebe začalo být špatně. Kouřil jsem příliš mnoho drog, vysedával jsem na gauči a měnil se v koblihu. Každou noc jsem dělal to samé. Nemohl jsem se dočkat, až přijdu domů a schovám se před lidmi. Ale pocit neklidu sílil a jednu noc jsem si prostě řekl - tohle je ztráta času.“

Brad Pitt je jedním z nejslavnějších herců Hollywoodu. Přestože mu je už 56 let, stále je idolem spousty žen a filmy, v nichž hraje, se těší obrovské popularitě. Držitel Oscara je ale také magnetem, který přitahuje bulvární novináře.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 24. 08. 2020 13:24

Brad Pitt se narodil v roce 1963 v americké Oklahomě. Před dvaceti lety se oženil s Jennifer Aniston, jejich manželství ale po pěti letech krachlo. Pittovou druhou manželkou se stala slavná Angelina Jolie, se kterou se dal dohromady při natáčení filmu Mr. & Mrs. Smith.

V roce 2006 se jim narodila dcera Shiloh Nouvel a o dva roky později Jolie přivedla na svět dvojčata Knoxe a Vivienne. Brad Pitt také přijal za vlastní dvě adoptované děti Angeliny Jolie Maddoxe a Zaharu, a společně pak ještě adoptovali Paxe-Thiena.

Pitt, který má ve sbírce dva Oscary a dva Zlaté glóby, se s Jolie oženil v roce 2014, ovšem už o dva roky později hollywoodská herečka podala žádost o rozvod. Jejich rozvodové řízení, které přitahovalo obrovskou pozornost médií, skončilo loni v dubnu.

Brad Pitt je častým tématem bulvárních novinářů, kteří toho o něm napsali už hodně. Podívejte se na zajímavosti, které o slavném herci přinesl portál factinate.com.

Začínal jako kuře

Pitt, který patří v současné době mezi ohromně populární herce, začínal úplně jinde. Ještě před svou hereckou dráhou se převlékal do kostýmu obřího kuřete a pracoval pro společnost El Pollo Loco. Taky vozil limuzínou tanečnice.

Film, který se ztratil

První celovečerní film, ve kterém se Pitt měl objevit, nesl název Odvrácená strana Slunce.  Natáčet se začalo už v roce 1988, jenže v Jugoslávii, kde dávali film dohromady, poté vypukla občanská válka a záběry se ztratily. Nakonec se sice našly, film ale spatřil světlo světa až v roce 1997.

Vyfoukl roli Clooneymu

První velká Pittova role přišla ve filmu Thelma a Louise, kde si zahrál zločince JD. Mimochodem, o tuto roli velmi stál George Clooney, který svůj neúspěch nemohl dlouho překousnout.

Nechtěl být psycho

V roce 2000 si Pitt mohl zahrát i ve filmu American Psycho, tuto roli však odmítl. Bál se totiž toho, jak by na jeho postavu zareagovali fanoušci.

Žaloba kvůli prstenu

Pittovou první manželkou byla Jennifer Aniston. Snubní prsteny jim vytvořila společnost Damiani International, tu však herec později žaloval. Prodávala totiž repliky jejich prstenů.

Bláznivá fanynka

Pitt má miliony fanynek. Jedna z nich byla ale opravdu bláznivá. V roce 1999 se tehdy devatenáctiletá Athena Rolando vplazila do jeho domu, navlékla si hercovo oblečení a v jeho sídle byla deset hodin. Až pak se spustil alarm.

Zranění v Tróji

V roce 2003 Pitt zářil ve filmu Trója, kde hrál Achillea. Během natáčení si však poranil Achillovu šlachu, kvůli čemuž bylo odsunuto natáčení Dannyho parťáků.

Sexy Pitt

Brad Pitt se stal jediným mužem, kterého časopis People  dvakrát označil za nejvíc sexy muže. Tohoto titulu se dočkal v letech 1994 a 2000.

Bratt Pitt a osudová čísla

Zdá se, že Brad Pitt má dvě osudová čísla. Jedno z nich je sedm. Zahrál si totiž ve filmech Sedm, Sedm let v Tibetu a Sinbad: Legenda sedmi moří. Objevil se také ve třech filmech s číslem 12 v názvu: Dvanáct opic, Ocean's Twelve (Dannyho parťáci) a 12 let v řetězech.

Chtěl být basketbalistou

Pitt se dříve snažil prosadit i v basketbalu. Bohužel pro něj se nedostal do středoškolského týmu, to ho ale nezastavilo a sestavil vlastní výběr s názvem Cherokee Rejects. Ten trénoval jeho otec Bill Pitt.

Pitt na psychiatrii

Herci ví, že se pro řadu svých rolí musí obětovat. Udělal to i Brad Pitt, který před natáčením snímku Dvanáct opic strávil den na psychiatrickém oddělení ve Philadelphii. Vyplatilo se, poté za něj získat Zlatý glóbus.

Zákaz vstupu do Číny

Naopak za natáčení filmu Sedm let v Tibetu Pitt dostal zákaz vstupu do Číny. Původně byl zákaz doživotní, Pitt už ale zemi znovu navštívil.

Problém s alkoholem

Jedním z důvodů, proč nevydrželo manželství Pitta a Jolie, byl alkohol. Slavný herec přiznal, že s ním bojuje celý život a po krachu manželství začal navštěvovat Anonymní alkoholiky.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články