Charakteristika znamení zvěrokruhu Štír: Jsou ztělesněním nezlomné energie, křivdu vám ale neodpustí

ŠTÍR (24. 10. - 22. 11.):
Zdroj: Pixabay

Jsou Štíři skutečně obávaným znamením zvěrokruhu, před kterým by se měl každý dát na útek? Ne tak docela. Skrývají nezlomnou životní energii, vůli, vytrvalost i smysl pro spravedlnost. Co o nich možná nevíte a jaké známé osobnosti se v tomto znamení narodily?

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 19. 03. 2022 06:00

Štíři jsou ztělesněním nezlomné energie, která vás zkrátka dostane. Mají silnou vůli a nikdy si nenechají nic líbit. Jen tak si na ně někdo nedovolí. Vzbuzují přirozený respekt, mají autoritu a často je najdete na těch nejvyšších pracovních pozicích. Co dalšího prozradí horoskop na tajemné Štíry?

Štíři vždy dosáhnou toho, čeho se jim zachce

Často jsou označováni za negativní znamení horoskopu, které je zákeřné a podlé. Štíři ale vynikají hlavně svou bystrostí a vyvinutou intuicí. Právě díky ní okamžitě poznají, kdo to s nimi nemyslí upřímně. Často jsou to samotáři, kteří se v sobě perfektně vyznají. Většinou je ani moc nezajímá, co si o nich myslí ostatní.

Uvnitř soucítí s druhými, neupřednostňují je však před svými potřebami. Vždy dbají svých zásad a v tom, čeho chtějí dosáhnout, jsou skutečně vytrvalí. Mívají velkou trpělivost a jejich odvahu by jim mohl každý závidět. Jsou věrní a snadno se oklepávají ze zrady, nikdy ji však neodpouští.

Štíři intenzivně prožívají sex a nikdy je nepřelstíte

Jsou to nesmírně charismatické a vášnivé bytostisex prožívají velmi intenzivně. Hluboce milují a pro druhé se často obětují, byť o tom nikdy nemluví. Ve svém životě si drží jen ty, kteří s nimi jednají stoprocentně upřímně. Rozpoznají slabost druhých, stejně tak skrytá tajemství povahy svého protějšku. Štíra zkrátka nepřelstíte.

Mívají mnoho zájmů, v domácnosti je nehledejte. Podnikají, mají koníčky a doma tráví minimum času. Vzbuzují v ostatních dojem, že jsou zkrátka výjimeční a hodni lásky. Když nastane krizová situace, Štíři okamžitě reagují a vytáhnou z problému kohokoliv. Mají velmi silný smysl pro spravedlnost, jsou houževnatí, občas ale až příliš podezřívaví.

Slavné osobnosti ve znamení Štíra

V zahraničí najdeme mezi Štíry například držitelku Oscara za film Mlčení jehňátek Jodie Foster, úchvatnou Pretty Woman Julii Roberts nebo oscarového Leonarda DiCapria, který si srdce dívek získal už ve velkofilmu Titanic. Dále nechybí herečky Meg Ryan, Demi Moore nebo monacká kněžna Grace Kelly. Štír byl také zesnulý fotbalista Diego Maradona. Herectví patří k doméně Štírů. V tomto znamení se narodili například Owen Wilson, Matthew McConaughey, Dolph Lundgren, Anne Hathaway, Alain Deloin, Scarlett Johansson, Winona Ryder, Gerard Butler, Sam Shepard nebo Ryan Gosling.

U nás najdeme mezi Štíry například kapelníka skupiny Čechomor Františka Černého, zpěvačku Martu Kubišovou nebo herce Pavla Zedníčka. Dále sem patří například zpěvák Václav Noid Bárta, herečky Miluše ŠplechtováAlice Bendová nebo zpěvačka Helena Zeťová.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články