Alice Bendová o seriálu Slunečná: Baví mě hrát potvory, doufám, že moje postava nebude nudná klaďačka

Alice Bendová o seriálu Slunečná: Baví mě hrát potvory, doufám, že moje postava nebude nudná klaďačka
Zdroj: FTV Prima
Alice Bendová hraje v seriálu Slunečná doktorku plastické chirurgie.Natáčení si díky pohodové atmosféře na place velmi užívá.Alice jako lékařka Radka Charvátová se objevila ve Slunečné zrovna, když bylo jejích doktorských služeb třeba.Marek Lambora alias  Janek to pěkně schytal od Štěpána za to, že mu přebral Týnu.+ 4 fotky+ 5 fotek

Stále usměvavá Alice Bendová nedávno začala natáčet seriál Slunečná. Mimo jiné prozradila, jak hodnotí svoji roli doktorky plastické chirurgie Radky Charvátové i jak vzpomíná na své předchozí role. Svěřila se ale také, proč raději hraje záporačky než klaďačky.

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 13. 07. 2020 09:00

Herečka Alice Bendová nastupuje do oblíbeného primáckého seriálu Slunečná. Jak zahýbe dějem a koho bude tahle sympatická dáma hrát?

Jak si užíváte natáčení Slunečné?

„Vždycky, když odjedu z placu, tak jsem strašně ráda, že jedu domů, ale zároveň mi to chybí, protože ti lidé jsou tam prostě fakt úžasní. A vesměs 90 % kolegů znám osobně z nějakého jiného natáčení nebo dalších projektů. Takže musím říct, že je tam strašně dobrá parta a není tam žádný element nebo někdo, kdo by to tam nějak kazil. Nejsem tam tedy zatím tak dlouho na to, abych to mohla posoudit, ale myslím si, že nikdo takový, kdo by tam kazil náladu, tam není. Takže je to strašně příjemné,“ vypráví Alice Bendová.

Natáčíte teď přes prázdniny?

„Přes prázdniny mám nějaké natáčecí dny, ale málo. Jinak se točí normálně dál. A od září se bude Slunečná asi zase vysílat,“ říká herečka.

Co se vám na seriálu Slunečná ještě líbí?

„Myslím si, že děj seriálu Slunečná je přesně takový, jaký diváci potřebují vidět. Je to romantický rodinný seriál, kde je láska i nenávist. A je to prostě milé, takže ti lidé si u toho odpočinou. Takže to si myslím, že je hlavní důvod, proč je to tak úspěšné. Navíc ústřední dvojice jsou mladí lidé, navíc jsou tam ale i starší lidé, jejich rodiče. Takže si myslím, že tohle jsou hlavní důvody, proč je ten seriál tak úspěšný. Takže ti scénáristé bych řekla, že do toho dupou velmi dobře a je i dobrá režie, a to je, myslím, základ úspěchu,“ zdůvodňuje Alice diváckou oblíbenost Slunečné.

Jakého hereckého kolegu ze Slunečné máte nejraději?

„Mezi kolegy nemám úplně svého favorita. Mého manžela mi hraje Ondřej Klovan, se kterým se mi hraje moc dobře. Zahrála jsem si ale i s Evčou Burešovou a Markem Lamborou v jedné scéně, takže já musím říct, že se všemi, kdo tam jsou, se mi hraje dobře. Mám je ráda i v osobním životě.

S Evou Holubovou jsem se tam sice nesetkala, ale známe se a s tou jsem moc ráda na place, protože jsme spolu už předtím točily Hádej, kdo jsem, tam nám bylo moc dobře. S tou si člověk navíc i mimo kameru užije mnoho legrace a krásně se poslouchá, protože má zkušenosti a dobře ví, co dělá. Moc ráda jí naslouchám. Ještě jsem netočila s Evou Decastelo, ale jsme kamarádky a mám ji moc ráda, takže doufám, že se také tam spolu někde objevíme,“ vypráví herečka.

Oblíbené role?

„Nejraději mám ty záporné. Já jsem prosila scénáristy, aby mi právě i ve Slunečné dali hrát zase nějakou záporačku, takže doufám, že scénáristé v mé role časem trochu přitvrdí (smích).  Zatím se ale ještě moje role doktorky příliš nevyprofilovala, takže čekám, že to ještě přijde. Klaďačky mi přijdou příliš nudné a hraji je nerada. Mám raději záporné výrazné role,“ vysvětluje Alice Bendová.

Na jaká další natáčení ráda vzpomínáte?

„Takový můj první seriál, kde jsem měla hodně natáčecích dnů a moc mě to bavilo, byl seriál Hop nebo trop pro Českou televizi. To bylo nádherné natáčení v létě 2002. Do toho přišly povodně, takže to byl docela adrenalin, protože když přišlo to nejhorší, tak jsme točili na Lipně. Kdo stačil ujet, tak ujel, já jsem tedy ujela, ale plno lidí tam zůstalo a byli odřízlí. Nevím kolik dnů, ale několik dnů se netočilo a pak se dotáčelo. Ale i tak nás to strašně bavilo. Ta parta tam byla úžasná.

S láskou vzpomínám také na natáčení seriálu VKV alias Rodinná pouta, která jsme točili poměrně intenzivně asi šest let. Byli jsme fakt dobrá parta, spíš bych řekla až jako rodina, že tam člověk šel a věděl přesně, koho tam potká. To mě bavilo moc. Bavilo mě ale také natáčení seriálu Bazén nebo Svatby v Benátkách,“ vypráví o zajímavých natáčeních.

Na fotografie z natáčení seriálu Slunečná se podívejte ZDE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články