Ranní rituály nestárnoucí Popelky Evy Hruškové: K snídani pijeme čaj, který nachystám už večer, říká herečka

Ranní rituály nestárnoucí Popelky Evy Hruškové: K snídani pijeme čaj, který nachystám už večer, říká herečka
Zdroj: Showpix.cz

Asi všechny ženy by chtěly znát tajemství věčného mládí. Je ale pravdou, že být fit a šarmantní se některým dámám daří lépe než jiným, a to bez ohledu na jejich věk. To je případ i sympatické české herečky a manželky Jana Přeučila, Evy Hruškové (68). Jak to dělá, že vypadá neustále tak dobře a co nezapomíná udělat každé ráno?

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 16. 06. 2020 09:00

Od natočení první pohádky o Popelce uplynula už řada let. Její představitelka, Eva Hrušková, se z něžné dívky proměnila v šarmantní dámu a nám prozradila, na jaké každodenní rituály nedá dopustit i za co vděčí své výborné fyzické kondici. Přečtěte si, jaké jsou její účinné triky proti stárnutí.

Brzké vstávání a nezbytná káva

Každé ráno vstávám většinou v 6 hodin, manžel vstává trochu později. Jedna z prvních věcí, které po ránu udělám je, že si dám kávu. Také si po ránu dáváme s manželem čaj, který předem připravím do hrnečků večer a ráno ho už jen zaliji. Pak nás obvykle vyzvedne syn Zdeněk a jedeme do divadla. Teď během karantény to ale bylo trochu jiné, protože se nehrálo. Takže jsme si alespoň s manželem uspořádali takové vlastní kulturní večery, při kterých jsme si pouštěli úspěšná světová operní představení, a vytvořili si tak nový společný rituál, který nás moc baví,“ popisuje své každodenní malé radosti Eva Hrušková.

Dobře vypadat můžete i doma

I když vím, že zrovna budeme doma, nikdy se nezapomenu alespoň trochu nalíčit. Jen tak pro dobrý pocit, nebo i kvůli návštěvám. Většinou mi stačí alespoň řasenka a pudr, ale nikdy na to nezapomínám. Cítím se pak sama mnohem lépe a jsem i více pozitivně naladěná,“ prozrazuje první česká Popelka tajemství svého stále upraveného vzhledu Popelka.

Důležitý je pohyb i umění relaxovat

Ještě před karanténou mě začala bolet záda. Začala jsem proto během ní cvičit online lekce jógy podle Patricie Pagáčové a její švagrové Báry Pagáčové, které jsou opravdu moc zábavné a užitečné. A bolesti zad jsou díky tomu pryč. Doporučila bych jógu úplně každému, protože člověk pak začne být hned po ránu opravdu pozitivně naladěný. Samozřejmě některé ty pozice, jako třeba pozice židle, jsou i náročnější, ale opravdu to stojí za to. Kromě toho je také dobré umět občas i odpočívat,“ radí, jak si zachovat výbornou kondici i dobrou náladu Eva Hrušková.

Pohoda a činorodost

Účinným receptem proti stárnutí je podle mě zůstat co nejvíce aktivní, proto se snažím pořád hýbat a něco dělat. Moje maminka bývala také celý život aktivní, dokud jí to dovolilo zdraví. Takže bych doporučila všem, aby žili aktivní život, jedině tak člověk nedovolí tělu, aby ztrácelo síly. Důležitá je ale i psychická pohoda,“ dodává legendární česká herečka.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články