Moderátorka Petra Svoboda: Syn Edík jde v září poprvé do školky, už ho na to připravujeme

Moderátorka Petra Svoboda s dcerou Ráchel.Moderátorka o svých dětech otevřeně promluvila v rozhovoru pro Lifee.cz.Ráchel už je deset let a moderátorku ráda doprovází na filmové premiéry nebo jiné společenské akce.Ráchel je podle Petry Svobody šikovná po rodičích.+ 6 fotek+ 7 fotek

Většina maminek začíná pomalu řešit začátek školního roku. Nejinak je tomu v rodině moderátorky Petry Svobody (39). Její zanedlouho tříletý syn Edík půjde letos poprvé do školky a sympatická blondýnka tuší, že to bude trošku oříšek. Malý Edík je totiž podle toho, co svěřila webu Lifee.cz, na rodiče docela fixovaný.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 18. 08. 2022 09:00

Připravit dítě na režim ve školce může být těžké. Zvlášť, pokud nerado tráví čas bez rodičů. Mluvíme s ním o tom, má tam také kamaráda, takže tam bude někoho znát," nastínila Svoboda v našem rozhovoru. „Ale řekla bych, že Edík je na nás s manželem mnohem víc navázaný než dcera Ráchelka, které je 10 let. Ta když šla poprvé do školky, řekla: ,Ahoj, mami!' A tím to skončilo. Bylo to s ní bezproblémové," ozřejmila moderátorka.

Co hezkého vás v blízké době čeká?

Kromě práce se teď soustředím na oslavu Edíkových třetích narozeniny Aktuálně jsou v plném proudu přípravy, protože se sejde celá rodina. V září jde potom poprvé do školky, takže během prvních pár dnů proběhne adaptace. Doufám, že se mu tam bude líbit.

Už ho na to připravujete?

Ano, snažíme se. Mluvíme s ním o tom, má tam také kamaráda. Doufám, že to proběhne dobře.

Edík je spíše introvertní, nebo extrovertní povahy?

Řekla bych, že spíše extrovert. Ale třeba Ráchel, když šla poprvé do školky, řekla: ,Ahoj, mami!' A tím to skončilo. Bylo to s ní bezproblémové. Řekla bych, že Edík je na nás s manželem mnohem víc navázaný, hlavně v tomto období. Teprve mu budou tři roky. Počítám, že to nebude jednoduché, ale připravený bude.

Má z toho nějaké obavy?

On je bez nás sám docela nerad, to už máme vyzkoušené. Ale od chvíle, kdy jsme to zkoušeli, už také nějaká doba uplynula. Už trochu dospěl a mentálně na to bude v těch třech letech připravený. Vidím, že o společnost dalších dětí stojí.

Sestřička Ráchelka mu v tomto směru pomáhá?

S Ráchelkou spíše dělají vylomeniny. Mají mezi sebou zhruba osmiletý rozdíl, takže Ráchelka je ta starší ségra, se kterou si chce Edík hlavně hrát. Ji to někdy baví a někdy také ne.

Dokáže se o Edíka postarat?

Přesně tak. Ona je velmi šikovná a také velmi pečující, ale když se jí to zrovna nehodí a chce mít svůj klid, tak pro ni mladší brácha představuje nevítanou společnost.

Vidíte v Ráchelce některé své rysy, možná i povahové?

Vidím, hodně. Je po mně v mnoha směrech. Jak roste a stává se z ní slečna, je mi také víc podobná. Je to šikovná holčička, což má pochopitelně po obou rodičích. Má své názory, za kterými si stojí. Po mně je například tvrdohlavá.

Těší se po prázdninách do školy?

Teď v polovině srpna už se to začíná lámat a občas také sama připustí, že se do školy těší.

Takže jí to zřejmě ve školní lavici jde?

Učení jí jde, ale myslím, že se těší hlavně na kamarádky a na kolektiv.

Související články

Další články