Kulajda Suroviny: 5 bobkových listů 8 kuliček celého černého pepře 4 kuličky nového koření 1 lžíce kmínu hrst sušených hub 3 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky 300 ml kuřecího vývaru krupicový cukr dle chuti sůl ocet dle chuti 200 ml zakysané smetany 100 g lišek pepř 100 g vařených brambor hrst čerstvého kopru 4 pošírovaná vejce Postup: Z bobkových listů, celého pepře, nového koření, kmínu a sušených hub připravíme 300 ml vývaru. Ze dvou lžic másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou necháme vychladnout. Podlijeme vroucím kuřecím vývarem, rozmícháme, přidáme houbový vývar, ochutíme cukrem, solí a octem a necháme povařit 15-20 minut. Do základu přidáme zakysanou smetanu, ještě jednou krátce provaříme. Hotovou kulajdu dochutíme podle potřeby. V rozpálené pánvi na másle orestujeme čerstvé lišky, osolíme, opepříme, přidáme vařené a nakrájené brambory a zasypeme nasekaným koprem. Do talíře nandáme orestované houby s bramborami a koprem, na ně položíme pošírované vejce, ozdobíme čerstvým koprem a zalijeme kulajdou. Zdroj: Lidl