8 nejhloupějších vynálezů současnosti: Dietní voda, golf na záchod nebo pánská podprsenka

8 nejhloupějších vynálezů současnosti: Dietní voda, golf na záchod nebo pánská podprsenka
Zdroj: Pixabay

Historie je plná vynálezů, které nemají žádné praktické využití. Totéž ale platí i pro současnost. Někdy vznikají takové bizarnosti, že člověku nezbude nic jiného, než jen nevěřícně kroutit hlavou. Pojďme se podívat na ty skutečně nejhloupější inovace, jež by nám prý měly zpříjemnit život...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 26. 10. 2021 11:00

Na druhou stranu je dobré říci, že znalost těchto podivností lze využít kupříkladu na rande. Když začne váznout konverzace, můžeme se svého protějšku zeptat: „Věděl/a jsi, že existuje speciální oblek ve tvaru spacáku?” nebo „Už jsi někdy pil/a dietní vodu?”

Dietní voda Sapporo

Tento výrobek byl na trh uveden před několika lety, avšak pro velký nezájem se již zřejmě nevyrábí. Jak totiž může být voda dietní, když neobsahuje žádné kalorie ani tuk? Nutno dodat, že v zemi vycházejícího slunce byl vytvořen nejeden podivný nápoj. Asi jsou na to experti.

Spodní prádlo na ruce

Ano, není to vtip. Jde o návleky na ruce, které tak trochu vypadají jako spodky. Výrobce argumentuje tím, že si s nimi můžete konečně “hygienicky” potřást s někým rukou, či napsat SMS. Jsou prý vhodné i pro seniory. Jenomže je tady jedna konstrukční chyba. Pokud mají být stoprocentně sterilní, proč nejsou zakryty i prsty?

Vycházkový spací pytel

Na co by měl člověk s sebou tahat spacák, když si ho může rovnou obléknout? Tento speciální oblek vymyslel Rodrigo Alonso z Chile. Chtěl, aby během chladných dní zůstali u kempování všichni v teple a pohodlí. Při výrobě je sice kladen velký důraz na mobilitu, ale přece jen... kdo by nosil na sobě nevzhledný spacák, když již existuje nespočet oblečení speciálně navrženého pro outdoorové aktivity?

Mužská podprsenka

Co k tomu dodat? Zastánci mužských podprsenek tvrdí, že by měl mít každý právo na sebevyjádření. Koupit si lze téměř cokoli - různé velikosti, krajky i polstrované košíčky. Inu, proti gustu žádný dišputát.

Selfie lžíce

Selfíčka zažívají zlatý věk, ale není tohle už tak trochu přes čáru? To se teď musí mobil připevňovat i na lžíci? Navíc s ní pak jde jen velmi špatně manipulovat, natož něco jíst. Tento vynález může využít jen úplný maniak.

Umělé řasy pro auta

Věděli jste, že se chtějí parádit i auta? Majitel firmy Car Lashes si na tom vybudoval slušný byznys. Řasy perfektně sedí na světlomety a kdo chce, může si ještě dokoupit oční linky a různé doplňky do interiéru svého vozidla. Třešničkou na dortu je růžový povlak na volant. Vymyslel ale už někdo, jak u auta rozpoznat pohlaví?

WC golf

Co dělat, když zrovna sedíte na záchodě? Můžete číst noviny, hrát hru na mobilu... anebo si zahrát golf. Tato neobvyklá hračka je dodávána se zelenou podložkou jakožto imitací trávy, holí i jamkou. Skvělý způsob, jak se připravit na skutečnou hru.

 

View this post on Instagram

 

Příspěvek sdílený GetTheDeal (@getthedeal.nl)

Zachytávač psích hovínek

Psi jsou fajn, ale jejich výkaly na zahradě už tak moc ne. Nezoufejte, existuje na to řešení. Takzvaný zachytávač psích hovínek se připevní na psí zadek a je hotovo. Už budete šlapat jenom po hezké a čisté trávě.

 

View this post on Instagram

 

Příspěvek sdílený Cheddar🧀 (@cheddar)

Když je obal plný, jednoduše se vyhodí a vymění za nový. Kdyby psi mohli mluvit, možná by raději zvolili klasický sběr do sáčku. Nevypadají s tím zrovna nejlépe a to už nemluvíme o pohodlí.

Zdroje informací:

Grunge.com: The world’s dumbest inventions

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články